- Ikke ute etter Drillo eller Sam

LONDON (Dagbladet): «Røkkes innleide gangster som skal rydde opp i Wimbledon», skriver britiske aviser om sindige Svein Bakke (46). I ettermiddag lander han i London. Fra rolige omgivelser i Sogndal må Bakke nå framover forvente et voldsomt mediepress: - Jeg er ikke ute etter Hammam eller Drillo, sier Bakke.

- Jeg har forstått at det er mye oppstyr om dette i britiske aviser og jeg forventer at det blir et press, men det må jeg bare ta, sier Svein Bakke på mobiltelefon fra Sogndal. Her var han i ferd med å pakke koffertene på kort varsel.

- Denne jobben kom brått på, så det er mye som må ordnes, sier Bakke.

- Hva slags portefølje har du med fra Røkke over til Wimbledon?

- Jeg kommer til Wimbledon med helt blanke ark, og jeg er verken ute etter å fjerne Sam Hammam eller Drillo. Jeg har en kontrakt med Røkkes selskap Wyndmore i ett år. Nå i første omgang skal jeg være i klubben i cirka et halvt år.

- Hva er din jobb, selge spillere?

- Nei, men sammen med Hammam og resten av styret i Wimbledon skal jeg gå igjennom budsjettet, økonomien og organisasjonen. Dette skal jeg nedfelle i en halvårsrapport, sier Svein Bakke, faren til Leeds-gutt Eirik.

Sam vil møte Røkke

Bakke lander på Heathrow i dag nesten samtidig med hele The Crazy Gang, inkludert Drillo med familie, som returnerer etter et døgn i Paris. Dit reiste Wimbledon-gjengen i går på Sam Hammams regning.

- Røkke burde ikke sende en ryddegutt, men komme hit selv. Jeg kan ikke med min beste vilje skjønne at dette skulle skje. Men Røkke kan jo gjøre som han vil, selge alle spillerne og cashe inn 40 millioner pund i morgen. Men hva så da? Vi ville rykke ned i 1.divisjon, se tv-rettigheter til åtte millioner i året forsvinne og verdien på klubben synke drastisk, sier Hammam.

Svein Bakke og Drillo kjenner hverandre fra gamle fotballdager. De har ikke snakket sammen på en god stund.

- Har du snakket med Drillo ennå, Bakke?

- Nei, men det kommer jeg nok til å gjøre ganske snart.

- Sam Hammam?

- Nei, men vi skal nok ha et møte onsdag.

- Du har ikke fått med deg ei liste fra Røkke med navn på spillere som skal selges?

- Nei, langt ifra. Denne jobben er ikke så dramatisk, jeg er ingen ryddegutt.

TRYGGE Både Drillo og Wimbledons styreformann Sam Hammam kan ta det helt med ro. For Røkkes ryddegutt, Svein Bakke, er ikke ute etter dem.