Ikke vær så gjerrige Norge: Betal alt dette gullet koster!

Vintersporten er det mest samlende i norsk kultur.

IVRIG TILHENGER:  Erna Solberg med gullgutta i Holmenkollen i dag. Det forplikter til å ta vare på norsk vinterkultur. FOTO:Vegard Wivestad  Grøtt / NTB scanpix.
IVRIG TILHENGER: Erna Solberg med gullgutta i Holmenkollen i dag. Det forplikter til å ta vare på norsk vinterkultur. FOTO:Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR noen uker siden havnet jeg i en ganske meningsløs diskusjon om skigåing og norsk identitet. Da var det en idrettsosiolog som slet med å se denne sammenhengen, som om det i det hele tatt skulle være mulig for en som nettopp er ansatt for å lære oss om hvordan sport kan lime fellesskap.

De siste årene har også andre hatt tungt for det. Selv i en periode der den norske skikulturen er sterkere enn noen gang, kvier flere av politikerne våre seg for å finansiere det denne idretten er nødt til å koste for at Norge fortsatt skal være blant de ledende nasjonene i alle de ulike idrettene som bygger på lek med ski i snø.

Etter enda en folkefest i Holmenkollen og foran TV-apparatene Norge rundt, framstår dette både gjerrig og korttenkt.

SEINEST rundt kveldens gullfeiring av stafettgutta i Oslo sentrum var det bråk om finansieringen helt inn til VM-åpningen. Uenigheten mellom arrangøren og det nye byrådet fra Arbeiderpartiet virket litt økonomisk snirklete mellom det å garantere for et eventuelt underskudd og det å gi et direkte bidrag til byfesten på fem millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer