Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke vær så kjipe; send Kjelling tilbake til EM- festen!

Nå gjelder det bare å glede seg.

PÅ RETT PLASS:  Håndballens nye TV-stjerne hører hjemme bak mikrofonen når Norge møter Tyskland i EM-semifinalen. Det skjønner ganske  sikkert også lederne i Drammen Håndballklubb etter hvert. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
PÅ RETT PLASS: Håndballens nye TV-stjerne hører hjemme bak mikrofonen når Norge møter Tyskland i EM-semifinalen. Det skjønner ganske sikkert også lederne i Drammen Håndballklubb etter hvert. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Sent onsdag kveld bekrefter Drammen HK atKristian Kjelling likevel får kommentere fredagens semifinale i håndball-EM.

NÅR TV3s nye frontfigur Kristian Kjelling blir hentet hjem fra EM-festen for å spille treningskamp for Drammen Håndballklubb, er det noen håndballvenner som må snakke vennlig sammen.

Dette har ingen ting med kampresultatet å gjøre. Selv en drivende dyktig ekspertkommentator har null betydning for det som skjer på banen for Norge i fredagens semifinale mot Tyskland:

•• Det er bare ikke sånn du markedsfører det som kan bli Norges nye favorittsport.

For mens en av Norges ledende klubber vil ha sin muligens dyrt betalte spiller hjem for å trene seg opp etter et langt skadeavbrekk, har herrehåndball en sjelden sjanse til å få det store nasjonale gjennombruddet.

Der hører også en ny TV-stjerne hjemme.

FOR nå er det tid for raushet både i og utenfor håndballen. Så stort var det som skjedde mot Frankrike:

•• Ingen norske gutter har vært i semifinalen i noe internasjonalt mesterskap i noen av de store lagidrettene i moderne tid.

Ok; en seier selv over EM, VM -og OL-mester Frankrike i håndball, oppleves ikke som en seier mot Brasil i fotball. Ingen stormet ut i gatene i regntunge Oslo i natt, men vi er alle blitt dratt mot den nye sterke sportsopplevelsen som disse hardt kjempende spillerne byr på kamp etter kamp.

Det i seg selv er mer enn miljøet rundt norsk herrehåndball kunne ha drømt om før dette Europamesterskapet, og det forplikter klubbledelsen i Drammen til å ta et større ansvar enn å være arbeidsgiver. Nå må de by det norske folket på Kristian Kjelling til helgens drømmekamper.

I HERREHÅNDBALL utfordrer du ikke noe høyere nivå enn det du møter i et EM. Denne sporten har 200 medlemsland, men bare 75 landslag. Av de er en tredjedel liksom-landslag.

Nesten all styrke ligger i Europa bortsett fra noen brasilianske og nordafrikanske slengere. Da Qatar fintet seg til en sølvmedalje i siste VM, skjedde det med innkjøpte europeere. Internasjonal håndball er dessverre blitt sporten hvor du kan lure deg til det meste.

Desto sterkere at dette norske landslaget har jobbet seg til semifinalen med helt egne krefter. Det gjorde kvelden unik for klubber over hele landet som har fått fram spillere med individuelle ferdigheter til å sende den desidert største håndballnasjonen ut av medaljestriden i dette mesterskapet.

MOT Frankrike ble det ironisk nok nettopp ferdighetene som avgjorde. Da kampen vippet etter pausen, var det laget som var ranket som nummer 16 i verden, som viste seg å være å ha skarpere spillere enn sportens nummer en. Sett utenfra blir denne seieren stående som en av de største overraskelsene i internasjonal lagidrett i 2016.

Egentlig kan bare håndballgutta overgå denne bragden selv. Det kan skje med seier mot Tyskland i semifinalen, eller i OL til sommeren om laget kommer dit.

Poenget er uansett det samme.

Det kan skje.

AKKURAT den muligheten baserer seg på et trenerteam rundt passe sindige Christian Berge som har sikkert grep på det taktiske, og et mannskap med svært mange og ulike individuelle kvaliteter.

Nesten hver eneste kamp i dette mesterskapet har hatt nye helter. Mot Frankrike kom førstemålvakt Ole Erevik tilbake på gammelt nivå, Espen Lie Hansen traff plutselig med de tunge skuddene igjen etter pause, Kent Robin Tønnessen tryllet gang på gang med håndleddet og vidunderet Sander Sagosen spilte opp til både forventningene og sitt vakre navn.

Sander er bare 20 år. Det er ikke lenge siden han lånte nøkkelen hjemme i den slitne men hjertevarme Charlottenlundhallen i Trondheim der han hver dag trente timesvis for seg selv. Nå er han playmaker for EMs store overraskelse, og kan velge hvilken europeisk storklubb som blir neste steg på karrieren. Bare det viser hvilke kvaliteter som det hjemlige håndballmiljøet er med å utvikle.

NETTOPP i denne raske utviklingen gjelder det å få med seg det gode som skjer; altså ha ro til å glede seg underveis.

Det var vel derfor en rørt Christian Berge ikke ville snakke så mye om resten av dette mesterskapet, men heller forbli i den gode følelsen. Noen opplevelser i idrett er for store til å jage videre etter nye. Håndballgutta hadde en slik i går, og den er dem vel unt.

Da er det bare opp til Drammen Håndballklubb å unne oss Kristian Kjelling til å kommentere det som skjer videre.

For det er bare nå det skjer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!