- Ikke vært god nok

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no): Eirik Bakke er revansjsugen foran møtet med Hviterussland onsdag. - Jeg må ta mer tak i kampen, sier Eirik til Dagbladet.no.

Leeds-proffen fikk sitt gjennombrudd hos Nils Johan Semb før EM i fjor. Siden har han notert 13 landskamper, vekselsvis som indreløper og som sentral midtbanemann.

Oftest uten å nå opp til det han presterer i Premier League og Champions League til daglig. Også mot Ukraina lørdag var han ujevn.

- Jeg har ikke vært god nok på landslaget, sier Eirik til Dagbladet.no.

For Eirik er det en markant forskjell å spille under Nils Johan Semb og Leeds-sjef David O'Leary. Og han innrømmer at han av og til skulle ønske at landslaget var mer likt klubben.

Mer risiko

Det ville betydd 4-4-2-formasjon og Bakke løpende fra mål til mål gjennom 90 minutter.

- Ja, hvis vi kunne få til det. Men det er vanskelig, vi blir mye mer kjent når vi spillet sammen gjennom et helt år i Leeds. Vi spiller mer risiko i Leeds, sier Bakke.

- Her venter vi mer på motstanderen og det er jo ikke noe negativt i det.

Foreløpig nøyer Eirik seg med et ønske om å få ut potensialet sitt med flagget på brystet.

- Jeg har mer å bidra med offensivt på landslaget. Jeg må ta mer tak i kampen, sier vestlendingen som helst ikke vil innse at VM-drømmen er knust.

- Det er en liten teoretisk sjanse, smiler Eirik.

Ingen seirer

Han håper på et smekkfullt Ullevaal under møtet med Hviterussland onsdag kveld.

- Det er ikke noe problem å motivere seg hvis det er mye tilskuere på plass. Målet vårt nå er å komme så høyt som mulig i VM-kvalifiseringsgruppa.

At Norge står med tre uavgjort og tre tap hittil hjelper også mye.

- Det er viktig å avslutte dette med noen seirer. Vi har jo ingen så langt.