Holund sjokkert over lagkameraten:

– Ikke vanlig å se

Simen Hegstad Krüger (27) har fått en marerittstart på sesongen i Ruka. Hans Christer Holund (31) er forundret.

SKUFFET: Simen Hegstad Krüger er lite fornøyd med sesongstarten. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Simen Hegstad Krüger er lite fornøyd med sesongstarten. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Hegstad Krüger ble nummer 38 på 15 kilometer klassisk i Ruka lørdag, nesten to minutter bak Johannes Høsflot Klæbo som vant.

– Det er noe som ikke funker. Jeg har ikke farten fra start, jeg prøver å henge med Johannes når han tar meg igjen, men det er helt stopp. Det går altfor fort, jeg er sjanseløs, sa en tydelig skuffet Krüger i intervju med NRK etter løpet.

På den digitale pressekonferansen lørdag kveld fikk lagkamerat Hans Christer Holund spørsmål om han hadde fått snakket med Krüger om fiaskoløpet.

– Nei, vi bor litt isolert og på forskjellige hytter. Jeg så på listene at han hang med i ti kilometer, før han tapte ett minutt på slutten. Jeg tenkte han hadde tryna eller at noe hadde skjedd. Jeg vet ikke helt årsaken til det, men det er ikke vanlig å se Simen så langt ned på lista, sa Holund om lagkameraten.

Krüger sa til NRK at han er usikker på om han vil gå det nasjonale rennet på Lillehammer neste helg, før verdenscupen fortsetter i Davos om to uker.

– Jeg får se, jeg må finne ut hva som er galt. Det er ikke noe poeng i å fortsette i det sporet her, sa han til NRK.

I FORM: De norske langrennsgutta frykter at Ivo Niskanen er i superform etter at han la ut et dristig bilde på sosiale medier. Video: iivoniskanen / Instagram Vis mer

– Går for beste tid

Selv gikk Holund inn til 10. plass. Noe som gjør at han er for langt bak til å kunne blande seg inn helt i toppen når minitouren skal avgjøres med en jaktstart i fristil søndag.

– Det blir min beste dag. Jeg håper å gå meg opp i feltet, og kjempe om beste etappetid, avsluttet Holund.

– Rå duell

Den som går ut i tet er Klæbo. Han har 26 sekunders forsprang til Aleksandr Bolsjunov, og 31 sekunder til Emil Iversen.

– Jeg må bare åpne kontrollert, og gå mitt eget løp. Men jeg vet at det kommer en russer bak som vil gå jevnt hardt for å ta meg igjen, sa Klæbo på pressekonferansen.

Iversen og Klæbo delte både hytte og skjerm under den digitale pressekonferansen, og viste gledelig fram smågodtet de hadde kjøpt inn som oppvarmingen til søndagens renn for pressen som hadde klikket seg inn.

Iversen gleder seg over å være med i kampen som seieren i Ruka, og en ny duell med Bolsjunov, som forrige sesong vant verdenscupen.

– Det er en ganske rå duell. Det har vært mange tøffe kamper, og en del nederlag mot ham på distanse. Nå har vi en gylden mulighet, er det noen gang vi skal slå ham, så er det søndag, smilte Iversen, som fikk en bitter 4. plass lørdag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer