Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ikke vanskelig å tilgi Kjærgaard

Idrettsforbundets Inge Andersen mener det er tid for tilgivelse.

HOLDT FOREDRAG: Steffen Kjærgaard fortalte hvordan han ble dratt inn i dopingen i dag.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
HOLDT FOREDRAG: Steffen Kjærgaard fortalte hvordan han ble dratt inn i dopingen i dag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

For litt over ett år siden sto Steffen Kjærgaard fram og innrømmet doping. Onsdag var han invitert av Norges idrettstopper til å snakke om holdninger.

Det var generalsekretær i Norges Idrettsforbund Inge Andersen som hadde invitert Kjærgaard til holdningskonferansen på Ullevaal stadion onsdag.

- Målet til Steffen og oss er at hans historie forhåpentligvis kan være forebyggende og et ledd i de steinene som må på plass for å rydde opp i det dopingondet som har herjet en del idrettsgrener internasjonalt, sier Andersen til NTB.

Gode samtaler I oktober i fjor sjokkerte Kjærgaard Idretts-Norge ved å innrømme flere år med juks. Først som syklist i det danske Chicky World i 1998, deretter som medlem av det etter hvert skandaliserte U.S. Postal-laget.

- Det er vårt ansvar å også ta vare på de utøverne som kommet på feil side i en periode av livet. Steffen har i samtaler med Antidoping Norge og med meg vært tydelig på at han vil bidra. Han ønsker å leve et liv og det er en tid for tilgivelse. Vi har definitivt kommet dit med Steffen Kjærgaard.

- Har det vært vanskelig å tilgi ham?

- Nei, det har det ikke vært, men det er en prosess fra på mange måter å være tidenes dopingskandale i norsk idrett til der vi er i dag. Vi har også et ansvar for å hjelpe Steffen som medmenneske, sier han.

Andersen legger til at han har hatt en del kontakt med Kjærgaard det siste året, og at de to har hatt gode samtaler.

Ble mobbet Sykkelekspert og tidligere syklist Mads Kaggestad var også tilhører til Kjærgaards foredrag onsdag. Han tror det var rett sted for Kjærgaard og fortelle sin historie.

- Han har vært gjennom en ekstrem belastning som de færreste kan forestille seg. Det var også bra at det vi alle visste kom fram: At han ikke holdt på med dette alene, men var del av et dårlig miljø som farget ham, sier Kaggestad til NTB.

Kjærgaard fortalte at han egentlig hadde bestemt seg for å legge opp året før han begynte å bruke doping. Han beskrev seg selv om en statist i de forskjellige rittene og at han ikke hadde sjanse til å henge med teten.

- Det vet jeg alt om. Jeg ble mobbet av tilskuere og enkelte utøvere fordi jeg ikke hadde noen resultater. Det er en tøff påkjenning i seg selv, men det gikk en faen i meg. Jeg ble så kvalm av alt jukset rundt meg at jeg i hvert fall ikke skulle være en del av det. Det er kanskje det som skiller meg fra ham, sier Kaggestad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media