Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ikke velkomne på VM-hotell

- Vi ga dem et dårlig rykte.

IKKE VELKOMNE: De svenske stjernene, her ved Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson. Foto: NTB Scanpix
IKKE VELKOMNE: De svenske stjernene, her ved Hanna Öberg og Sebastian Samuelsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag i neste uke starter VM i skiskyting i italienske Anterselva. Norge har flere gullfavoritter på startstreken - i blant andre Tiril Eckhoff, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Tandrevold og Johannes Thingnes Bø.

Det har også svenskene, som virkelig har opplevd en opptur i skiskyttersporet de siste åra.

Før VM kom det imidlertid en uforutsett utfordring. De svenske VM-håpene ble tvunget til å finne et nytt hotell i den italienske byen, da de ikke lengre var velkomne. Det skriver Dagens Nyheter.

- Vi er ikke velkomne tilbake, sier trener Mattias Nilsson til avisa.

BLE SYK: Sebastian Samuelsson. Foto: NTB Scanpix
BLE SYK: Sebastian Samuelsson. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Dårlig rykte

Grunnen er at flere i den svenske skiskyttertroppen - blant andre Sebastian Samuelsson, Linn Person og Peppe Femling - pådro seg magesyke under oppholdet der i fjor.

- De synes vi ga dem et dårlig rykte, sier Nilsson.

Nå må de altså finne seg et annet hotell - og ta grep for å unngå å bli syke igjen.

- Vi har med oss en spesiell håndsprit mot magesyke, som vi har fått fra et firma som tok kontakt rett etter verdenscupen i fjor, sier Nilsson.

SKISKYTING: Det er ikke så lett å gå på do om man er kvinne og skiskytter. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Eckhoff favoritt

Tiril Eckhoff har vært blant sesongens sterkeste løpere på kvinnesiden. Hun legger ikke skjul på at hun ønsker å ta gull med hjem fra Italia - og plusse på samlingen som allerede består av ett individuelt gull.

- Selv om jeg leder verdenscupen er det VM-gull som er målet, selvfølgelig ønsker jeg å vinne verdenscupen sammenlagt, men jeg fokuserer først og fremst på VM, sa Tiril Eckhoff til Dagbladet i slutten av januar.

Tiril Eckhoff har sammen med Ingrid Tandrevold tilbrakt jula i Anterselva, hvor de har hatt besøk av kjærestene sine. I podkasten «Kant ut», deler de stort og smått om hva som skjer i livet til en skiskytter.

VM i Anterselva starter 13. februar med miks stafett for kvinner og menn.