HARDHAUS: Her flyr deler av den ene fortanna til Erlend Mamelund ut på parketten, etter sammenstøttet med panna til Xavie Barachet. Den andre fortanna ble liggende løs i munnen. Mamelund fikk for øvrig to minutters utvisning i situasjonen. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFE
HARDHAUS: Her flyr deler av den ene fortanna til Erlend Mamelund ut på parketten, etter sammenstøttet med panna til Xavie Barachet. Den andre fortanna ble liggende løs i munnen. Mamelund fikk for øvrig to minutters utvisning i situasjonen. Foto: AFP PHOTO/FRANCK FIFEVis mer

- Ikke verre enn å få stein i skoa

Mamelund knakk begge fortennene mot Frankrike.

(Dagbladet): Erlend Mamelund har time hos tannlegen i dag, etter at begge fortennene knakk i gårsdagens EM-generalprøve mot Frankrike.

Uhellet skjedde etter et sammenstøt med panna til Xavie Barachet, og i tillegg til utslåtte tenner fikk Mamelund en tominutters utvisning på kjøpet.   

- Hvordan var det mulig?

- Spør du meg, spør jeg deg. Jeg opplever at jeg nesten står helt stille, jeg tar vel et lite steg fram, og så slår han panna i kjeften på meg. Utvisningen var én av mange rare avgjørelser. Dommerne beklaget seg etterpå. Det gjorde de vel egentlig kampen gjennom på en rekke andre ting også, sier han til Dagbladet.

- Litt får man tåle
Mamelund ble raskt sjekket av en tannlege som var til stede i hallen, og ble forsikret om at det var liten grunn til bekymring. Særlig smertefullt var det heller ikke.

- Det var ikke verre enn å få en stein i skoa.

OPPGITT: Mamelund skjønte ingenting da han fikk to minutters utvisning etter sammenstøtet. Her i krangel med Frankrikes kaptein Jerome Fernandez. Landslagssjef Robert Hedin blander seg også inn. Foto:   AFP PHOTO / FRANCK FIFE
OPPGITT: Mamelund skjønte ingenting da han fikk to minutters utvisning etter sammenstøtet. Her i krangel med Frankrikes kaptein Jerome Fernandez. Landslagssjef Robert Hedin blander seg også inn. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Machomann, altså?

- He-he, jeg har vært med på verre enn det her. Litt får man tåle, sier Mamelund.

Frankrikes Daniel Narcisse sendte en spøkefull melding på Twitter etter kampen.

- To tenner mindre. Det spiller ingen rolle, du har fortsatt 30 tenner!

Knalltøff EM-gruppe
Tanngarden til Mamelund skal uansett være i skjønneste orden til mandagens EM-åpning mot Slovenia. De norske gutta tar med seg en god porsjon selvtillit inn der, etter to gode kamper mot laget som har gjort reint bord i både EM, VM og OL de siste par årene.

Gårsdagens firemålstap var et av de enkleste nederlagene å svelge på lang tid, for Norge bød på tøff motstand og sjokkerte 14 000 tilskuere ved å ta ledelsen 9-5 før Frankrike rykket fra i 2. omgang og vant 28-24.

FIKK TØFF KAMP: Norge hadde 13-13 til pause, men Frankrike rykket fra i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
FIKK TØFF KAMP: Norge hadde 13-13 til pause, men Frankrike rykket fra i 2. omgang. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

Mamelund ble toppscorer med sju mål, og står med 15 totalt på de to kampene mot verdens beste landslag.

- Å tape med fire mål, når dommerne til tider påvirker kampen i Frankrikes favør, skal vi være fornøyde med. Vi ble straffet hardt med utvisninger, og ofte fikk vi ikke straffe på ting som de fikk straffe for i motsatt ende. Sånn er det vel når det er 14 000 på tribunen og sinnssyk stemning. Det er artig med så mange på treningskamp, sier han.

- 15 mål fra deg er ikke verst?

- Det har gått bra. Det er moro å spille, kroppen er fin, laget er godt og stemningen god. Det er moro at laget viser at vi er på rett vei. Vi har tatt steg.

Foruten Slovenia venter tøffe kamper mot Island og Kroatia i gruppespillet. De tre beste lagene går videre til mellomrunden.

DAGEN DERPÅ: Erlend Mamelund før besøket til tannlegen i dag. Foto: Privat
DAGEN DERPÅ: Erlend Mamelund før besøket til tannlegen i dag. Foto: Privat Vis mer

- Hva slags forventninger kan folk ha?

- Det er jo tidenes verste trekning. Først er det tre knallharde kamper, og går vi videre er det tre knallharde kamper til. Det blir tøft nok bare å gå videre fra gruppespillet. Allerede den første kampen mot Slovenia kan bli avgjørende, sier Mamelund til Dagbladet.