Ski-VM 2023 ikke til Trondheim

Ikke VM til Trondheim - tapte kampen mot Planica

Slovenia og Planica blir arrangør av Ski-VM i 2023.

FIKK IKK VM: Avgjørelsen om hvem som får VM nordiske grener 2023 gikk i mot Trondheim, her representert ved skipresident Erik Røste (t.v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik.

Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix
FIKK IKK VM: Avgjørelsen om hvem som får VM nordiske grener 2023 gikk i mot Trondheim, her representert ved skipresident Erik Røste (t.v.), Marit Bjørgen og Trondheim-ordfører Rita Ottervik. Foto: Claes-Tommy Herland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På FIS-konferansen i Costa Navarino i Hellas ble det på den norske nasjonaldagen avgjort hvem som skal arrangere verdensmesterskapet på ski om knappe fem år.

De to finalistene i kampen om ski-VM i 2023 var Trondheim og Planica. Den slovenske byen, mest kjent for sitt enorme hoppanlegg, søkte om mesterskapet for fjerde gang og var på forhånd regnet som favoritt, men to strake mesterskap i mellom-Europa med Seefeld i 2019 og Oberstdorf i 2021 gjorde håpet om norsk seier reellt.

Slik gikk det ikke. Det ble klart etter at de 16 medlemmene i styret i Det internasjonale skiforbundet (FIS) hadde avgitt sin stemme under FIS-kongressen i greske Costa Navarino.

Valget falt på Planica, som fikk ni stemmer, mens seks av styremedlemmene gikk for den norske søknaden.

Byen har allerede alle fasiliteter på plass for å arrangere mesterskapet, mens man i Trondheim estimerte med at man trengte å pusse opp anleggene for omlag én milliard kroner.

Fikk hjelp av Välbe og Harada

I Hellas har arbeidet for å få ski-VM til Norge og Trondheim blitt ledet av VM-sjef Guri Hetland og Marit Bjørgen. Også flere skjente skinavn har vært involvert. Trondheim tok blant annet i bruk legendene Jelena Välbe og Masahiko Harada i søknadsvideoen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer