Rudi Koertzen

Ikon døde i tragisk ulykke

Tirsdag kom beskjeden om at den sørafrikanske cricket-legenden Rudi Koertzen (73) har gått bort etter å ha vært involvert i en bilulykke i hjemlandet.

DØDE BRÅTT: Rudi Koertzen kom aldri tilbake etter å ha vært på en golftur med venner og kjente. Foto: AFP
DØDE BRÅTT: Rudi Koertzen kom aldri tilbake etter å ha vært på en golftur med venner og kjente. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Flere medier melder om bortgangen, deriblant The Guardian.

Ifølge rapporter fra Sør-Afrika, var 73-åringen én av fire personer som døde i en frontkollisjon på vei hjem fra storbyen Cape Town, etter en golfhelg med hans venner.

- Rudi fikk dødelige skader etter en ulykke nær Stilbaai mellom Cape Town og Gqeberha, sier en talsperson for familien, ifølge Foxsport.

Koertzen var det man kaller en «umpire» i cricket, i praksis en dommer, og dømte totalt 331 internasjonale kamper, i en karriere som strakte seg over 18 år. Han gikk under kallenavnet «dødens trege finger» fordi han sakte løftet fingeren hver gang han indikerte at en batsman (personen som prøver å slå ballen) var ute.

- Koertzens status som en legende av spillet vil for alltid leve videre, skriver det sørafrikanske cricketforbundet i en pressemelding.

Han som jobbet i byggebransjen før han ble dommer på heltid i 1993. I 2011 ga han seg på toppnivå, men sto fortsatt kamper i sin lokale klubb, Despatch CC.

Klubben skriver i en uttalelse at de er i sjokk etter hans plutselige bortgang.

- En legende gikk bort i morges og vil definitivt etterlate et stort tomrom i cricketverdenen. Vi ønsker å uttrykke vår dypeste medfølelse og empati med Rudi Koertzens familie og kjære.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer