Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France:

Ikonisk brosteinsbakke inntar Tour de France

Brostein og lagtempo på tourens to første etapper i 2019.

LEGENDARISK HELLNING: Muur van Gerhaardsbergen blir å finne på Tour de France sin åpningsdag i 2019. Foto: Tim de Waele
LEGENDARISK HELLNING: Muur van Gerhaardsbergen blir å finne på Tour de France sin åpningsdag i 2019. Foto: Tim de Waele Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Det er Brussel som har æren av å arrangere Grand Depart neste år, og de har tenkt til å lage en minneverdig forestilling når verdens største sykkelritt kommer på besøk.

RTBF melder nemlig at Muur van Geraardsbergen, også kjent som Muur-Kapelmuur, blir å finne på den første etappen av Tour de France i 2019.

Muren har vært en del av Ronde van Vlaanderen i en årrekke, og var den nest siste stigningen frem til 2011. I 2017 gjorde bakken comeback i rittet, litt lenger fra mål, men fortsatt like avgjørende. Her ble det satt fart, og en farlig favorittgruppe ble dannet. Herfra kjørte Gilbert solo, noe som holdt hele veien.

I denne bakken distanserte også Fabian Cancellara Tom Boonen i en episk duell i 2010-utgaven av det flamske monumentet.

Etappen kommer til å være rundt 180 kilometer lang, og vil by på flotte bilder med start utenfor slottet i Brussel.

Hvorvidt Muur van Geraardsbergen kommer til å spille en avgjørende del av etappen, er ikke sikkert. Mot slutten er det flatt, noe som vil åpne opp for en massespurt. Målgang er ved Laeken-slottet.

50 kilometer lagtempo på rittets andre dag

Den eventuelt spurtglade innehaver av den gule trøyen etter den første etappen, vil slite med å forsvare Maillot Jaune dagen derpå.

Da venter nemlig en 50 kilometer lang lagtempo på veier kjente for sykkellegenden Eddy Merckx. Belgieren vant fem utgaver av Tour de France, og lagtempoetappen går på veier Kannibalen syklet på da han tok sin første gule trøye i Tour de France.

Etappen går fra Royal Park til det 103 meter høye Atomium-monumentet i Brussel.

En 50 kilometer lang lagtempo vil naturligvis ha stor betydning for sammendraget, og det stilles dermed krav til at sammenlagtfavorittene kommer inn i treukersrittet med god form allerede fra starten av.

Det ventes omkring en million mennesker på sykkelfesten i Brussel 6.-7.juli i 2019.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!