SPURTET BEST: Greg Van Avermaet slo Peter Sagan og Sep Vanmarcke i finalen i Ghent under årets utgave av Omloop Het Nieuwsblad. Neste år gjenoppstår den gamle finalen fra Flandern rundt i det belgiske WorldTour-rittet. FOTO: AP Photo/Olivier Matthys
SPURTET BEST: Greg Van Avermaet slo Peter Sagan og Sep Vanmarcke i finalen i Ghent under årets utgave av Omloop Het Nieuwsblad. Neste år gjenoppstår den gamle finalen fra Flandern rundt i det belgiske WorldTour-rittet. FOTO: AP Photo/Olivier MatthysVis mer

Vårklassikerne 2018:

Ikonisk Flandern-finale gjenoppstår i Omloop Het Nieuwsblad

Van Avermaet gleder seg til Muur-Bosberg.

(procycling.no): For noen år tilbake var målgang i Meerbeke (en del av byen Ninove) like vanlig i Flandern rundt-sammenheng som pils på puben.

Så, etter at Nick Nuyens seirer på Halsesteenweg i 2011, valgte Flanders Classics - for første gang siden 1973, å skifte ut Ninove til fordel for Oudenaarde.

Les også: Full ansiktsløftning for belgisk klassiker

Dermed ble avsluttende runder «snik-innført» i De Ronde, og grepet med å passere Oude Kwaremont og Patersberg i tandem ved to anledninger innenfor de siste fem milene.

I 2018 er det duket for comeback for den tidligere Flandern-finalen. Ikke i moderrittet, men under brosteinsåpningen Omloop Het Nieuwsblad.

Flanders Classics-direktør Wouter Vandenhaute avslørte nyheten for en god tid tilbake, men det var på det tidspunktet ikke avgjort hvordan feltet skulle ta seg fra starten i Ghent til Brakel.

Tre ganger Haaghoek og Leberg

Tidligere denne uka ble det avslørt at starten i fornøyelsesparken ’t Kuipke fortsetter. Så venter 196,2 kilometer og totalt 13 hellingen (bakker) og 8 brosteinspartier.

De første seks milene er relativt lettkjørte, før rytterne inntar Haaghoek-Leberg-dobbelen for første gang. Deretter venter brosteinsbelagte Huisepontweg, Holleweg og bakkene Den Ast og Katteberg. Så skal man på nytt stifte bekjentskap med Haaghoek-Leberg med åtte mil igjen til mål.

Så venter Kokkerelle, Wolvenberg og Molenberg før den tredje passeringen av Haaghoek og Leberg. På dette punktet av rittet er man allerede godt inne i finalen, og med unntak av mindre variasjoner, skal man innom mange av de samme utfordringene som man møtte på i Flandern rundt fram til og med 2011-versjonen.

Boonen og Cancellara har vunnet begge

Det dreier seg om Berendries, Valkenberg og Tenbosse på vei inn mot Muur-Kapelmuur og Bosberg - som vi kjenner godt igjen fra Nick Nuyens største seier:

- Tom Boonen og Fabian Cancellara er de eneste rytterne som har vunnet både den gamle og nye utgaven av Flandern rundt. Nå har de gitt seg begge to. Det betyr at hovedfeltet, la oss si i 2025 ikke ville hatt noen erfaringer med den gamle ruta. Det er derfor jeg besluttet å reinkarnere den gamle ruta i Omloop Het Nieuwsblad. Jeg har drøftet ideen med noen ryttere, og de var alle positive. Derfor valgte vi å ta steget helt ut, sier Wouter Vandenhaute til avisen staandard.be.

En av rytterne er Greg Van Avermaet. Han opplevde en fantastisk klassikersesong i år, og vant Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke og Paris-Roubaix, i tillegg til Het Nieuwsblad.

- Alle ryttere liker å gjøre Muur og Bosberg. Det er umulig å være uenig i den avgjørelsen. Jeg vokste opp med Berendries, Valkenberg, Tenbosse, Muur og Bosberg. Etter mitt skjønn vil den avgjørende utskillelsen foregå litt lengre inn i finalen, selv om det også er andre punkter å angripe på. Det var ikke alltid slik når man har la målgangen til Ghent. Jeg gleder meg stort over at den gamle finalen av Flandern rundt er tilbake i WorldTouren, og ser fram imot dette, har Van Avermaet uttalt i et intervju med arrangøren.

Det er allerede klart at Edvald Boasson Hagen sykler neste års Het Nieuwsblad for Dimension Data. Han har tidligere blitt tredjemann i rittet 2010.

Thor Hushovd vant Het Nieuwsblad året i forveien.

PS: Her kan du lese hvordan 2018-utgavene av Dwars door Vlaanderen, GP Scheldeprijs og Nokere Koerse blir!

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!