Illeluktende snookertriks

Hva gjør en ivrig snooker-fan når han skal forstyrre motstanderen?

(Dagbladet.no): Spesielt interesserte vet godt hvem snookermesteren Stephen Hendry er. Han har stort sett vunnet det som er å vinne av snookermesterskap. Flere ganger.

Derfor var det et historisk sus over kampen mellom Hendry og Jimmy White i turneringen The Masters på Wembley. I sitt åttende forsøk på å slå Hendry klarte White å dra i land en knepen 6-4-seier. Men gleden hans er nå i ferd med å drukne i en tilskuerskandale.

Gjennom hele oppgjøret var det høylytt snakk blant publikum, hosting, og på et tidspunkt, høylytt promping, hver gang Hendry skulle i aksjon. I en konsentrasjonsidrett som snooker er ikke det akkurat et konkurransefortrinn.

Flau White

- Jeg får alltid god støtte her, men dette var flaut. Stephen lener seg over, prøver å konsentrere seg, og så begynner noen å hoste og vrenge endetarmen, sier White til The Sun.

Han er overbevist om at dersom vaktene hadde gjort sitt, hadde problemet forsvunnet av seg selv.

- Det er bare et par idioter blant publikum. Men hvis en eller to av dem hadde blitt kastet ut, ville resten holdt kjeft, sier han.

Ifølge en av publikummerne forsøkte noen å dempe tilskueren med den høylytte bakenden.

- Det var sjokkerende. Alle hørte det. Like etter prompen hørte vi en kvinne som sa «hold kjeft». Stemmen må ha tilhørt kona hans, sier vitnet til avisa.

Tjuvtriks finnes tydeligvis i all idrett.

I AKSJON: Her vinner Stephen Hendry Embassy World Snooker Championship. Uten plagsomme lyder fra publikum. De samme forholdene fikk han ikke i The Masters.