Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Illsint finne brøt inn i TV-intervju: - Jævlig unødvendig. Det er selvmord

Raste mot svenske Johan Edin.

RASENDE: Matias Strandvall var illsint etter sprinten i Lahti. Foto: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
RASENDE: Matias Strandvall var illsint etter sprinten i Lahti. Foto: AFP PHOTO / LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa Vis mer

(Dagbladet): Maiken Caspersen Falla varslet det på forhånd: Sprintløypa i Lahti er skapt for action, temperatur og dramatikk med flere krevende partier.

- I Lahti er det flere håpløse elementer med fram og tilbake over brua, og på stadion er det veldig lett å sperre hele feltet. Det er litt bingo, sa Falla til Dagbladet.

- Det er sikkert kult for publikum, men vi utøverne liker ikke disse Lahti-løypene. Banen innbyr til dramatikk. Det er veldig skarpe kurver og veldig høy fart hele veien inn mot oppløpet, så det kommer til å bli action, varslet hun før sprinten.

Løypa ble riktignok justert og forbedret noe, slik at vi unngikk en parodi i prøve-VM i Lahti. Men dramatikk ble det likevel, ikke minst i herrenes kvartfinale.

Brøt inn i TV-intervju De hardtsatsende herresprinterne satset alt inn mot en av krappe svingene i Lahti. Da gikk det galt for nesten alle, som gikk i bakken i en uvanlig massefelt.

Det finske hjemmehåpet Matias Strandvall var derfor rasende etterpå. Han ga skylden til svenske Johan Edin og brøt faktisk inn i svenskens intervju med SVT etter løpet.

- Jævlig unødvendig, ropte finnen midt i SVTs sending.

- Edin burde ha fått rødt kort. Det er selvmord, for både han og jeg kunne ha gått videre. Jeg forstår ikke hvorfor han gjør det, utdypet deretter Strandvall overfor Expressen.

Svensk-finsk ordkrig Edin vil imidlertid ikke påta seg noe skyld, snarere tvert imot.

- Jeg kom inn foran ham, og han svarer med å gi meg en albue i ansiktet. Det er ikke sikkert det var med vilje, men dette fallet er like mye hans skyld. Det sier jo det meste når det var han som fikk gult kort. Det var hans som gjorde noe unødvendig, mener den svenske sprinten.

- Jeg skulle gjerne ha sendt noen gloser tilbake. Han kan være glad for at jeg ikke kan finsk, avslutter Edin.

I likhet med Edin og Strandvall gikk også nordmennene Ola Vigen Hattestad og Martin Løwstrøm Nyenget i bakken i massevelten.

Norsk revansje Forrige helg var både Petter Northug, Martin Johnsrud Sundby og Finn-Hågen Krogh sinte av ulike grunner. Der Sundby var forbannet på arrangøren i Falun, var Northug frustrert over at han ikke klarte å komme seg forbi konkurrentene inn mot spurten, mens Krogh raste mot Maxim Vylegzjanin på oppløpet.

I dag var imidlertid de norske herrene i perlehumør etter trippelseieren i neste års VM-by. Det var svært etterlengtet etter at Federico Pellegrino hadde vunnet fire skøytesprinter på rad og skapt bekymring i den norske leiren.

Aller gladest var stjerneskuddet Emil Iversen, som vant foran Northug og Krogh. Glad var også Maiken Caspersen Falla som tok sin sjette verdenscupseier for sesongen og i realiteten avgjorde sprintverdenscupen sammenlagt.

ORDKRIG:
Svenske Johan Edin og finnen Matias Strandvall havnet i ordkrig etter Lahti-sprinten.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ORDKRIG: Svenske Johan Edin og finnen Matias Strandvall havnet i ordkrig etter Lahti-sprinten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer