Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskyting

Illsint Fourcade til angrep på Norge: - Folk prøver å såre meg

Franskmannen misfornøyd med å ha mistet treneren til nordmennene.

FORBANNA: Franske Martin Fourcade liker ikke at Norge har hentet hans tidligere trener. Foto: Scanpix
FORBANNA: Franske Martin Fourcade liker ikke at Norge har hentet hans tidligere trener. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Martin Fourcade har opplevd stor suksess i samarbeid med Siegfried Mazet, men før denne sesongen ble skytetreneren kuppet av Norges Skiskytterforbund.

Det gjør den franske stjerna opprørt. Etter å ha vunnet dagens 20 kilometer i svenske Östersund, delte Fourcade følelsene sine om hendelsen.

- Jeg hadde dette i tankene da jeg konkurrerte i dag. Jeg er en snill mann, men jeg liker ikke når noen forsøker å såre meg, sier Fourcade til TV 2.

Peker på skittent spill

Fourcade mener det norske forbundet har opptrådt uredelig i prosessen som endte med at treneren hans gjennom åtte år forlot ham.

Franskmannen forteller at han nå vil bruke aggresjonen til noe positivt denne sesongen.

- Jeg liker ikke måten forbundet gjorde dette på. Jeg skylder ikke på utøverne, de er jeg god venn med. Men forbundet, og måten de valgte trener på, liker jeg ikke og det gjør meg sint, sier Fourcade.

INGENTING PERSONLIG MOT FOURCADE: Morten Aa Djupvik sier til Dagbladet at de aldri har hatt noen intensjon om å såre Martin Fourcade. Foto: Scanpix
INGENTING PERSONLIG MOT FOURCADE: Morten Aa Djupvik sier til Dagbladet at de aldri har hatt noen intensjon om å såre Martin Fourcade. Foto: Scanpix Vis mer

Idrettssjef i Norges Skiskytterforbund, Morten Aa Djupvik, sier til Dagbladet at intensjonen aldri har vært å skape trøbbel for det franske esset.

- Nå har ikke Fourcade sagt noe til meg om dette, men vi har absolutt ikke gjort dette for å prøve å såre ham. Det ligger ingenting personlig bak det, sier Djupvik til Dagbladet.

- Kaldt forhold

Den norske skiskytter-sjefen forklarer tilbudet til Mazet med at det var flere av de tidligere trenerne som ga seg etter forrige sesong. Det gjorde at noen måtte komme inn, og Mazet ble sett på som det beste alternativet.

- Jeg er veldig fornøyd med valget av Siegfried. Jeg er både glad og takknemlig for at han ville søke nye utfordringer hos oss, sier Djupvik til Dagbladet.

Det har imidlertid ikke hindret Mazet fra å merke Fourcades sinne etter at overgangen ble fullført. Skytetreneren innrømmer at vennskapet mellom dem ikke på langt nær er like sterkt som før.

- Forholdet vårt er kaldt. Men hva kan jeg si? Det er slik sporten er. Jeg forstår ham, men jeg har ikke noe imot ham, sier Mazet til TV 2.

God norsk innsats

Johannes Thingnes Bø, som i dag ble nummer to i Sverige, tror derimot at Fourcades utbrudd er rent skuespill. Den norske skiskytteren kjempet lenge om seieren under dagens renn, men fikk det vanskelig på siste stående.

Djupvik er likevel tilfreds med prestasjonen til både Thingnes Bø og de øvrige norske gutta.

NUMMER TO: Johannes Thingnes Bø imponerte i Sverige. Foto: Scanpix
NUMMER TO: Johannes Thingnes Bø imponerte i Sverige. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg er veldig fornøyd med laginnsatsen i dag. Det er en veldig bra 20-kilometer fra vår side. Når det gjelder Johannes, syns jeg det han gjorde var utrolig bra. Han skyter tre perfekte serier, før han får en vanvittig vind på den siste stående. Det gjør at han må jobbe hardt og at det blir to minutter i tillegg, noe som er forsmedelig akkurat nå. Jeg syns likevel at han løser det på en utrolig bra måte. Han klarer å presse ned den siste blinken. Det viser at Johannes er akkurat der han skal være.

Det tyder også resultatet på, for Thingnes Bø hadde aldri tidligere vært på pallen på en 20 kilometer. Den norske dagen ble enda bedre da Lars Helge Birkeland og Ole Einar Bjørndalen gikk i mål som henholdsvis nummer fire og fem.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!