Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Werder Bremen slo Borussia Dortmund ut av den tyske cupen

Illsint Haaland

Borussia Dortmund er ute av den tyske cupen. Erling Braut Haaland kom inn til pause, scoret, tente på alle plugger etter at en lagkamerat ble dyttet og bommet på en stor sjanse like før slutt.

IKKE REDD: Erling Braut Haaland ga Werder Bremen-spillerne klar beskjed. Foto: NTB Scanpix
IKKE REDD: Erling Braut Haaland ga Werder Bremen-spillerne klar beskjed. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Werder Bremen – Borussia Dortmund 3–2 (2–0)

Erling Braut Haaland har tatt tysk fotball med storm, men den norske spissen startet på benken i dagens åttendedelsfinale mot Werder Bremen.

Og det ble en blytung start for Lucien Favres mannskap. Davie Selke sendte hjemmelaget i ledelsen etter 16 minutter før Leonardo Bittencourt doblet ledelsen da halvtimen var spilt.

Dortmund måtte ha mål, og svaret fant Favre på benken.

Effekt umiddelbart

Erling Braut Haaland var heltent da han kom inn for de siste 45 minuttene i cupkampen. Han startet med å løpe rett til ballen, bare for å innse at det var hjemmelagets avspark.

Det var naturligvis Dortmund som tok over kommandoen i den andre omgangen. Werder Bremen kunne forsvare seg og vente på de gode overgangene.

Det gjorde at Haaland, som hadde scoret sju mål på tre kamper i Bundesliga, fikk mindre bakrom.

Men mål ble det likevel. Reduseringen kom etter 67 minutter, og det var nordmannen som pirket inn ballen.

Målet kom etter at Dortmund spilte seg lekkert gjennom forsvaret. Ballen endte i beina til Julian Brandt, som chippet den over Bremen-keeperen. Der ventet (selvfølgelig) Haaland, og han bredsiden ballen i mål.

SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix
SCORET IGJEN: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Raste

Dessverre, For Haaland og lagkameratene, ble det ikke en ny snuoperasjon. Kort tid etter at Haaland jublet, slo Werder Bremen tilbake.

Denne gangen var det Milot Rashica som sendte iskaldt vann nedover blodårene til de gulkleddes supportere.

Dortmund måtte ha to igjen, og etter 77 minutter tente Giovanni Reyna med en redusering.

Samme mann tok kom i fokus igjen etter 84 minutter. Reyna gikk i bakken etter en dytt fra Moisander inn i Werder Bremen-boksen.

Det fikk Haaland til å tenne på alle plugger. Nordmannen kom stormende til og ga motstanderen klar beskjed om å holde seg unna lagkameraten.

Nordmannen var rasende, og fikk svar på tiltale av Kevin Vogt, men heldigvis roet situasjonen seg ned fort. Det endte med litt knuffing, noen meldinger og kult kort til Niklas Moisander og Giovanni Reyna.

Erling Braut Haaland røper i et ferskt intervju gjort av klubben hvordan han ble trigget til å skrive under for klubben. Vis mer

Brant stor sjanse

Tilbake til fotballen, for denne kampen hadde et ekstranummer på lur på overtid.

Da det så ut som kampen var på vei til å dø, fikk Haaland en gigantisk mulighet. Han fikk stå upresset i boksen og heade fra kloss hold, men Werder Bremen-keeper Pavlenka tok på seg hovedrollen og serverte en lekker redning.

En stor nedtur for Braut Haaland og Dortmund.