RASENDE: Åge Hareide tar et oppgjør med det han mener er løgn i dansk presse. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpix
RASENDE: Åge Hareide tar et oppgjør med det han mener er løgn i dansk presse. Foto: Bo Amstrup / NTB scanpixVis mer

Åge Hareides oppgjør med danske journalister

Illsint Hareide freste mot hele den danske pressen: - Jeg blir forbannet når slikt skjer

Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide mener han har blitt et offer for løgner i danske medier.

(Dagbladet): Nesten like energisk som da Ståle Solbakken tok et oppgjør med den tyske pressen i sin tid som manager i FC Köln og kalte dem feiginger, langet Danmarks norske landslagssjef Åge Hareide ut mot den danske pressen i dag.

Med en særdeles utblandet sunnmørsdialekt - så godt som rendyrket bokmål og med færre innslag av danske ord enn han har vist i mer rolige intervjuer i Danmark - fyrte 63-åringen løs mot journalistene på dagens pressekonferanse.

Det er bare tre dager siden Danmark banket Kazakhstan 4-1 hjemme og klatret opp på 3. plass i sin VM-kvalifiseringsgruppe like bak Montenegro og Polen. I morgen møter Danmark Tsjekkia til privatlandskamp - mens Per- Mathias Høgmo har takket nei til å benytte seg av denne internasjonale kampdatoen.

VIL IKKE HA KAMP: Per-Mathias Høgmo   ønsket ikke å benytte seg av den internasjonale kampdatoen i morgen til å spille privatlandskamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL IKKE HA KAMP: Per-Mathias Høgmo ønsket ikke å benytte seg av den internasjonale kampdatoen i morgen til å spille privatlandskamp. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Hva er årsaken til det?

- Landslagssjefen ønsket ikke å benytte denne datoen, og det var også få alternativer. Det er mange andre nasjoner som har valgt å ikke spille privatlandskamp denne uken, forklarer Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, til Dagbladet

- Trenger ikke det norske landslaget all kamptrening de kan få?

- Dette var en totalvurdering som ble gjort av landslagssjefen, svarer Haavik.

- Håper sannheten kommer fram

Det er privatlandskampen mot Tsjekkia som har skapt temperatur i Danmark. Privatlandskampen har medført skriverier i tabloide danske aviser om at Hareide angivelig er mostander av å spille privatlandskamp mot Norges overmenn i morgen. Det medfører ikke riktighet, ifølge den tidligere norske landslagssjefen.

- Jeg har noe jeg vil si. Jeg har noe jeg vil presisere til dere: Det er blitt skrevet at jeg er var motstander av å spille kampen mot Tsjekkia. Det er jeg ikke. Det var en refleksjon. Vi ble enige i sommer om å spille kampen fordi vi hadde behov for å spille kampen, sa Hareide på dagens pressekonferanse, før temperamentet eskalerte.

MIDDDELS START: Åge Hareide har hatt en middels start som dansk landslagssjef.
Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix
MIDDDELS START: Åge Hareide har hatt en middels start som dansk landslagssjef. Foto: îlafur Steinar Gestsson / NTB scanpix Vis mer

- Jeg har sagt at datoen er ugunstig for mange, fordi mange av spillerne er inne i et tett kampprogram. Men jeg sa aldri at jeg ikke ville spille kampen. Jeg er overhodet ikke noen motstander av kampen. Jeg vil ha denne kampen, bare så det er sagt. Jeg håper at sannheten kommer fram når dere skriver.

- Forbannet og forbauset

Da Hareide så ut til å være ferdig med utbruddet og lente seg litt tilbake, spratt han plutselig fram igjen og fortsatte sin intensive tirade:

- Jeg blir forbannet når slikt skjer og forbauset over at det blir framstilt helt feil. Spillerne vil absolutt spille denne kampen, men noen av dem har skader. Det må man respektere. Vi har ansvar for spillerne, og dere i media har ansvar for å skrive det som er korrekt - istedet for å spekulere, freste Hareide.

Berlingske Tidende har hevdet at FC København og Tottenham har presset Hareide til å hvile nøkkelspillere, deriblant Christian Eriksen og William Kvist. Det benekter Hareide.

- Jeg er på ingen måte presset av verken København eller Tottenham med tanke på spillere. Jeg har ikke snakket med Tottenham. Jeg har snakket med Ståle Solbakken, men det handler om fornuft. Det handler om å ta vare på spillerne som har problemer. Jeg blir forbannet når slike ting skjer, gjentar sunnmøringen.