Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Illsint Hushovd tapte på målstreken

Thor Hushovd fighter videre. Vi nærmer oss mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ESCH SUR ALZETTE-OSLO (Dagbladet.no): Thor Hushovd var illsint da han kom i kom i mål, etter at han mente etappevinner Robbie McEwen dyttet ham i den vonde armen i spurten.

- Ikke vær nær meg, sa Hushovd tydelig irritert til TV2s reporter etter målgang.

Skværet opp

Etter å ha sett situasjonen sammen på tv, skværet McEwen og Hushovd opp. På tv kunne man se begge smile og le, Hushovd med den gule trøya, McEwen med den grønne.

17.30: Thor endte som nummer tre, og tar dermed tilbake den gule ledertrøya. Thor var illsint når han var i mål, for han mente McEwen dyttet ham i den vonde armen. Hushovd syklet inn i mål med bare tt bein på pedalene.

Artikkelen oppdateres fortløpende.

17.25: Robbie McEwen vinner etappen, og Hushovd er illsint. Mener han ble hindret der!!Hushovd nummer fire eller fem! McEwen dytter Hushovd i den vonde armen, i følge Hushovd selv.


17.20:
Men T.Mobiles Kessler stikker av. Får raskt 11 sekunder, og det er 4 kilometer igjen.

NUMMER TRE:Thor Hushovd ble nummer tre i dag, vant gjorde Robbie McEwen. Men Thor var illsint fordi han mente MCewen dyttet ham i den vonde armen. Foto:Scanpix
NUMMER TRE:Thor Hushovd ble nummer tre i dag, vant gjorde Robbie McEwen. Men Thor var illsint fordi han mente MCewen dyttet ham i den vonde armen. Foto:Scanpix Vis mer

Wegmann hentes inn, og det er duket for et klassisk spurtoppgjør!


17.15:
Vi har en ny mann i tet! Fuente er fullstendig kjørt og har parkert for dagen. Han har gjort en strålende jobb, og vil ta klatretrøya etter dagens etappe. Wegmann kjører hardt i tet og har 20 sekunder ned nå.Nå kjøres det utfor i 90 km/t i 12 prosent helning!


17.10:
Det har vært en velt, den første av året. Hushovd er ikke innblandet.

 17.05: De la Fuente tar 3 nye klatrepoeng, emns Wegmann og Pinault tar henholdsvis 2 og 3 poeng. 15 kilometer igjen og avstanden er 35 sekunder.

Fjerde klatring:

1. De la Fuente (SDV) 3 poeng

2. Wegmann (GST) 2 poeng

3. Lefevre (BTL) 1 poeng

image: Illsint Hushovd tapte på målstreken


17.00: 
Dagbladet.no har kjørt traséen og er i mål i Esch Sur Alzette! Det venter rytterne et par krappe utforkjøringer som kan skape trøbbel fra 5 km til 3 km før mål. Oppløpet er en veldig lang og slak høyresving. Målgangen er 9 meter bred.


16.55:
De la Fuente kjører alene 1:30 forna hovedfeltet når det er igjen knappe 2 mil, 19 kilometer.


16.48:
Dette betyr at Thor kan ta tilbake både den græønne spurt-trøya og den gule sammenlagt-trøya.

Dagens tredje spurt:

1. De la Fuente (SDV) 6 poen/6 bonussekunder 

2. Boonen (QSI) 4 poeng/4"

3. Hushovd (C.A) 2 poeng/2


16.45:
Boonen slår Hushovd i siste spurt for dagen, og tar dermed ett poeng og ett bonussekund på Thor.


16.40:
De la Fuente har allerede fått et minutt. Nå går han for etappeseier og klatretrøya ser det ut til. Det drar seg til! Ny spurt på 198,5 kilometersmerket.


16.35:
De la fuente stikker i fra en sliten Hernandez nå, og det dagslange selskapet avbrytes 37 kilopmeter fra mål. Wegmann tok det siste klatrepoenget.

Tredje klatring:

1. De la Fuente (SDV) 3 poeng

2. Hernandez (EUS) 2 poeng

3. Wegmann (GST) 1poeng

16.30: David de la Fuente slår relativt greit Hernandez i tredje klatring opp mot Cote de Ketange. 3 klatrepoeng til Fuente og 2 til Hernandez. Hernandez ser meget sliten ut nå. Avstanden har krympet til 3 minutter igjen.


16.25
: Var virkelig herlig å se Thor tråkke til da han knuste Boonen! Virker som skaden ikke setter ham så mye tilbake.


16.20:
Avstanden er nå 3:25 opp til utbryterne for hovedfeltet, etter at hovedfeltet har slakket av på tempoet. Sannsnyligvis er dette bare et tidsspørsmål før utbryterne blir hentet inn. Dette ender nok med en massespurt!

16.15: Andre spurt:

1. De la Fuente (SDV) 6poeng/6 bonussekunder 

2. Hernandez (EUS) 4poeng/4"

3. Hushovd (CRA) 2oeng/2" 

16.10: Hushovd trekker opp sammen med Boonen, holder bakhjulet til belgieren og fosser forbi rett før linja! Det betyr 2 bonuspoeng for Hushovd og muligheter for gule trøye!

 16.05: Nå går det fort her. Spurten nærmer seg, og Hushovd er med!


16.00:
En Milram-rytter har punktert! Ikke enkelt å si akkurat hvem det var. Credit Agricoles Anthony Charteu har nå ledet an hovedfeltet i en time. Avstanden nå er 5 minutter. 

15.50:
Ledelsen er 5:25 nå for utbryterne ned til hovedfeltet. Hushovds trøbbel skal være på grunn av antibiotika og andre medisiner, som har gitt ham magesmerter. Men ser ut til å komme seg opp i feltet igjen.


15.45:
Ledelsen er nå halvert far hva det var på det meste. Bare 5:55 nå. Trener Atle Kvålsvoll sier Hushovd syklet på veldig tungt gir på den første spurten. Det kan tyde på at Thor har smerter. Neste spurt er 59 kilometer fra mål.


15.40:
Avstanden opp til utbryterne er nå bare 6:30. Hushovd har nok helt sikkert hjelepryttere som jobber for å få ham opp i hovedfeltet igjen. Blir spennende å se hvordan Thor repsonderer nå. Så ut som han topk seg til magen, og ga legen de medisinene han har brukt. Utbryterne er nå 75 kilometer fra målgang i Luxembourg. 


15.35:
Thor sykler med en bandasje på høyre arm, og ser ut til å slite litt akkurat nå. Snakker med Credit Agricole-bilen. Legebilen kommer nå.

 15.30: Hushovd ligger trygt plassert bak i hovedfeltet  nå. De nærmer seg neste spurt på 169 kilometer. Hjelperytterne henter drikke i bilene, og må spurte opp til feltet igjen. 15.15: Nå er utbryterne drøye 90 kilometer fra mål. Avstanden holder seg fortsatt stabil.


15.10:
De la Fuente smiler og spøker med kameramennene på motorsykkel i front. Han ser avslappet ut, til tross for tre timer hardkjør i front av feltet.

 15.00: Dagbladet.no har kjørt traséen og er i mål i Esch Sur Alzette! Det venter rytterne et par krappe utforkjøringer som kan skape trøbbel fra 5 km til 3 km før mål. Oppløpet er en veldig lang og slak høyresving. Målgangen er 9 meter bred.

 14.55: Hushovd ligger sammen med resten Credit Agricole-laget i hovedfeltet. Avstanden opp er nå 7:30. Sportsdirektøren i Credit Agricole sier at Thor er i fin form, og klar for å spurte.

 14.45: Til alle dere som er glad i statistikk: David de la Fuente har vært i brudd i 59 prosent av dagens løp. Avstanden ned til hovedfeltet holder seg stabil, 7:15 nå.

 14.45: Dagbladet.no kjører nå ute i dagens trasé, og kan melde om et folkehavg som følger rytterne. Det kryr av belgiere i campingvogn, og tilskuere med den polka-prikkede klatretrøya!


14.40:
Tom Boonen slo Thor Hushovd med noen centimeter på første spurt. Hushovd fikk dermed ingen poeng, mens Boonen sikret seg 2 poeng og 2 bonussekunder.

1. De la Fuente (SDV) 6 poeng/6 bonussekunder 

2. Hernandez (EUS) 4 poeng/4"

3. Boonen (QSI) 2 poeng/2" 

Avstanden opp til utbryterne nå er 7:30.

14.37: De la Fuente kaprer 6 poeng spurtpoeng da han slår Hernandez uten særlig kamp i Marimont-Les-Benestroff. Nå blir det spennende å se når hovedfeltet kommer. Avstanden nå er drøye 8 minutter.

 14.30:  Begge utbryterne, Hernandez og de la Fuente, sykler sitt første Tour de France. Debutantens pågangsmot slår til igjen!


14.25:
 Quickstep og Davitamon Lotto leder nå an i jakten på utbryterne.Discovery, som har ledet an hovedfeltet hele veien,  ligger nå bak disse to lagene. Avstanden er nå 8:30. 


14.15:
Hovedfeltet passerer nå 87 kilometer, 8:25 bak utbryterne. Spurten kommer på 107 kilometer.


14.05:
Davitamon-Lotto og Quickstep posisjonerer seg nå bak Discovery Channel i hovedfeltet. De har henholdsvis Robbie Mcewen og Tom Boonen på sine lag, og forbereder nå en spurt. De har kuttet forspranget ned til 9:25.


13.45:
Utbryter-duoen i tet har igjen presset opp forspranget til 10:30 nå. Farten er høyere. Gjennomsnittshastigheten er økt med 2 km/t i den andre timen av etappen, sammenliknet med den første.


13.35:
Discoveru Channel kjører nå hardere i hovedfeltet, og har tatt inn på utbryterne. De ligger nå 9:50 bak Hernandez.


13.25:
Da er de første forbi dagens andre klatring på Col De Valsberg.


Klatrepoeng 2:

1. Aitor Hernandez (EUS) 4 poeng

2. David De la Fuente (SDV) 3 poeng

3. Jerome Pineau (BTL) 2 poeng

4. Fabian Wegmann (GST) 1 poeng.

Dette betyr at Hernandez nå i praksis er den beste klatereren så lang i Touren.


13.15:
De to utbryterne er nå på vei opp den andre kategori 3-stigningen opp til Col de Valsberg. De ligger 10:15 foran hovedfeltet som for øyeblikket kontrolleres av Discovery Channel.


13.10:
Siden Wegmann kapret to klatrepoeng er han fortsatt leder av klatretrøya, ett poeng foran Hernandez.


13.05:
Hernandez er først opp fjellet og vinner klatrepoengene.

Dagens første klatrepoeng:

1. Aitor Hernandez, (EUS) 4 poeng

2. David de la Fuente, (SDV), 3poeng

3. Fabian Wegmann,(GST) 2 poeng

4. Jerome Pineau, (BTL) 1 poeng

Hovedfeltet var 10:35 bak Hernandez ved 35,5 kilometersmerket.

12.55: Utbryter Hernandez ligger best an i sammendraget av de to i front, 48 sekunder bak leder Hincapie på en foreløpig 146 plass. Nå leder de med ti minutter på hovedfeltet, men det er en lang dag i stekende varme som ligger foran dem.


12.45:
De to utbryterne er nå på vei opp klatringen, og det ser ut til at det blir endring i hvem som holder klatretrøya etter dagens etappe. Fabian Wegmann holder den for øyeblikket, men har bare tre poeng. Det deles ut henholdsvis 4, 3, 2 og 1 poeng for den første klatringen.

12.35
: Når hovedfeltet passerer 25 kilometer på vei opp fjellet, er avstanden opp til utbryterne blitt hele 9 og et halvt minutt.

 12.30: De to utbryterne har nå startet på den første klatringen, som er en kategori 3-klatring opp til Col-du-Pandours. Hernandez leder med nesten sju minutter ned til hovedfeltet.


12.25:
Så har årets første rytter kastet inn håndkleet. Liquigas Danilo De Luca har måttet gi seg grunnet en urinveisinfeksjon, melder Eurosport .


12.20:
Når hovedfeltet passerer 17 kilometer er avstanden opp til utbryterne blitt hele 6 minutter.


12.15:
De to utbryterne får et skikkelig forsprang nå. Ledlesen er nå økt med fire minutter ned til hovedfeltet når de den store gruppa passerer13 kilometer.


12.10:
De to rytterne i brudd, spanske Aitor Hernandez fra Euskatel opg landsmann David de La Fuente fra Saunier Duval, leder nå med  nesten 3 og et halvt minutt på hovedfeltet.


12.05:
Dagens etappe har tre innlagte spurter, med muligheter for viktige spurtpoeng for blant andre Thor. Spurtene kommer etter 107 km (Marimont-les-Benestroff), 169 km(Holling) og 198,5 kkm( Yutz).


12.00:
Etappen er allerede i gang og Aitor Hrnandez og David de La Fuentes har gått i brudd. Forspranget er nå 2minuter og 35 sekunder når der passerer 7 kilometer. 

Tour de France gikk fra å være den vakreste sykkel-himmel på lørdag, til å bli et mareritt for en blodig og forslått Thor Hushovd i går.

I dag kjemper han videre på 2.etappe.

- Kan knapt røre armen

Dagbladet.no snakket med Thor Hushovd før dagens etappe.

- Nå kan jeg knapt røre armen, men jeg får se hvrodan det blir når jeg blir varm, sa Hushovd foran Credit Agricole-bussen og 20-30 pressefolk.

Selv om han mistet både den gule og grønne trøya i går, er ikke det hoved-fokus for Grimstad-gutten nå.

- Den grønne trøya er ikke mitt største problem nå. Jeg vil først prøve å komme tilbake, sa Hushovd.

- Trodde du på start i dag når du lå forslått på bakken i går?

-
Nei, ikke da jeg lå på bakken og blødde. Men det gikk greit da jeg kom meg på sykehuset, svarte Thor.

Grønn papplate

Etter å ha vunnet prologen lørdag, syklet Hushovd i går i gul ledertrøye. Når spurtoppgjøret nærmet seg, posisjonerte «oksen fra Grimstad» seg for å tråkke inn til en ny god plassering.

Helt til ei grønn papplate kom i veien.

Det som sannsynligvis var en reklameplakat traff Thor i høyrearmen, og han blødde kraftig med en puls på omtrent 200. Det så dramatisk ut da en blødende Hushovd lå utslått på ryggen inne i målområdet, men skadene skal ikke være alvorlige.

I dag stiller han til start på etappen fra Obernai til Esch-Sur-Alzette. Stiv og støl i høyrearmen.

Vil ta den grønne trøya

Hushovds store mål er å forsvare den grønne trøya han vant i fjorårsrittet, og som tildeles Tourens beste spurter. Det kan bli en massiv utfordring etter gårsdagens smell.

- I en spurt må man være 110 prosent i armene, dermed vil Thor være hemmet nå. Du må ta i maksimalt, sier trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet i dag.

Hushovd selv er spent foran dagens etappe.

- Det er selvfølgelig ingen fordel når sånt skjer. Det som er spørsmålet er om jeg i det hele tatt kan spurte nå, sier Thor i dagens Dagbladet.

Følg etappen direkte kl. 12

Dagens etappe er i utgangspunktet en etappe som passer Thor godt, og som sannsynligvis blir et spurtoppgjør for de beste spurtkanonene. Etappen er 228 kilometer og har fem klatringer. Klatringene er tredje og fjerde kategori (HC er det meste krevende), og det forventes at de beste spurterne vil henge på hovdefeltet helt inn til mål i Esch-Zur-Alzette(se faktaboks).

Artikkelen oppdateres fortløpende på Dagbladet.no fra klokken 12.

LEDER: David de la Fuente(til høyre) har ligget i brudd hele etappen, men ser ut til å bli tatt inn av hovedfeltet.
<B>DRAMATISK:</B> Det så dramatisk ut da Thor Hushovd lå blødende i målområdet etter gårsdagens etappe.
<B>HINCAPIE I GULT:</B> George Hincapie fra Discovery Channel kjører dagens etappe i gul ledertrøye.