Illsint i ei uke. Så fikk han trøst av Solskjær

Andreas Pereira fikk en tøff start på United-livet under Ole Gunnar Solskjær. Så hadde han noen samtaler med manageren.

HAR TROEN: Ole Gunnar Solskjær har troen på at Andreas Pereira vil blomstre i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
HAR TROEN: Ole Gunnar Solskjær har troen på at Andreas Pereira vil blomstre i Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United sto med åtte strake seire under Ole Gunnar Solskjær da Burnley kom på besøk til Old Trafford i januar. Nordmannen ga Andreas Pereira sin første start under ham, men det skulle vise seg å bli et skjebnesvangert valg.

For like etter pause ga Pereira bort ballen, noe som førte til at Burnley kontret og tok ledelsen på Drømmenes Teater. Det endte til slutt 2-2 etter, og Solskjærs første poengtap som manager i United var et faktum.

Pereira følte seg som en syndebukk etter poengtapet.

- Jeg så ikke spilleren, forklarer Pereira overfor FourFourTwo.

- Jeg tenkte ikke så mye på det i kampen, men så ble jeg byttet ut etterpå og fikk tenkt med om. Jeg var sint; jeg snakket ikke med noen på ei uke, sier Pereira.

Etter hvert begynte Pereira å føle seg bedre, og etter noen samtaler med Solskjær roet han seg.

- Ole sa jeg skulle roe meg ned, stole på meg selv. Det var en vanskelig tid for meg, men etter det var jeg ok, sier Pereira.

Forventninger

Trenerne i Manchester United har stor tro på at 23-åringen, som kom til Manchester United i 2014, vil levere varene på gressmatta framover.

- Vi har tro på gutten, vi har gitt ham en ny fireårskontrakt, sier Solskjær til FourFourTwo.

- Han ønsker å lære, han lytter og forsøker å implementere det vi forteller ham i spillet sitt. Han spilte mot PSG borte, han scoret mot Southampton, han spilte mot Liverpool. Han er en spiller vi forventer mer av denne sesongen. Hvis du gir ham spilletid, vil han vokse, sier nordmannen videre.

Det at han har støtte hos Solskjær, gjør at Pereira har fått selvtilliten tilbake igjen.

- Forrige sesong måtte jeg komme over noen vansker mentalt. Jeg gjorde det bra, så hadde jeg et tilbakeslag og var ute av laget. Så ga Ole meg sjansen, han snakket til meg og forklarte at jeg var en del av planene hans, sier Pereira.

- Brighton var vanskelig. Jeg ble byttet ut og følte at jeg gjorde noe galt. Manageren fortalte meg at det ville gå fint, men så spilte jeg ikke mer. Jeg kunne ikke vise meg fra min beste side når jeg ikke spilte. Lenge var den siste kampen min den mot Brighton. Jeg la for mye press på meg selv for å gjøre det bedre, sier han åpenhjertig.

Nå er han klar for å ta vare på sjansen når han får den. Pereira er en allsidig spiller som kan spille som en nummer 8, en nummer 10 eller på høyrevingen.

KRITIKK: Flere medier har spekulert i at United-spillerne er misfornøyde med treningsregimet til Solskjær. Andreas Pereira ler av kritikken. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- De er gale

Pereira forteller at treningene i sommer har vært skarpere enn tidligere, og fnyser over rapportene som sier at ikke alle spillerne er så glade for treningsregimet til Solskjær.

For cirka tre uker siden skrev ESPN-journalist Mark Ogden, mannen som først hevdet at Ole Gunnar Solskjær var på vei til å bli United-manager, at store deler av spillergruppa var frustrert over Solskjærs metoder på treningsfeltet.

Spillerne skal mene at metodene hans er «for britiske». Ogden hevdet også at spillerne merker at nordmannen ikke har nok utenlandsk erfaring.

- Jeg mener de er gale, vi elsker det, sa Pereira til Dagbladet om kritikerne.

- Vi elsker hvordan vi trener. Vi ønsker å fortsette å trene slik og vinne kamper, sa han videre.

Midtbanespilleren forteller at det har vært mye hard jobbing i sommer.

- Det har vært mye løping, men det er bra. Vi stoler på det vi gjør og det har fungert veldig bra for oss, sier Pereira.