Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Disse fem går trolig VM-sprinten for Norge

Illsint Iversen: - Jeg har aldri vært mer forbannet. Oddvar Brå er skuffet over meg nå

Emil Iversen tapte seieren på målstreken, men sikret trolig VM-billetten sammen med fire andre norske sprintere. Etter rennet beklaget han overfor Oddvar Brå og sendte stikk til stjerneskuddet Johannes Høsflot Klæbo.

FORBANNET: Emil Iversen har aldri vært sintere enn han var etter målgang i Lahti dag. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix
FORBANNET: Emil Iversen har aldri vært sintere enn han var etter målgang i Lahti dag. Foto: Ulf Palm/TT / NTB scanpix Vis mer

FALUN (Dagbladet): Da Federico Pellegrino møtte Dagbladets utsendte journalist på joggetur i går, uttrykte han spøkefullt at formen var elendig. I dag viste han at realiteten er stikk motsatt.

Italieneren viste glimt av fjorårets suverene sprintform og vant med et par centimeter foran Emil Iversen på oppløpet i Falun. Meråker-gutten ledet før spurten og ble så forbannet da italieneren ble tilkjent seieren, at han banket staven ned i snøen fire ganger rett etter målgang.

Så la han seg ned i snøen. Iversen forsøkte å grave seg ned i en slags grop, men snøen var for hard. Iversen fullførte i stedet «prosjekt knuse staven» og klarte det til slutt på forsøk nr. 8.

- Det er ikke hver dag man har mulighet på verdenscupseier. Når man er så nærme, blir man veldig skuffet. Men jeg får vel være fornøyd med at formen er bra og at jeg sikret meg en VM-billett. Jeg har ikke hørt noe, men jeg regner med jeg er VM-klar, forteller Iversen til Dagbladet.

- Har du noen gang vært mer forbannet?

- Jeg har aldri vært så forbannet etter et løp. Jeg mistet seieren helt på slutten. Jeg ble litt stressa da han kom opp på siden, og jeg gikk ikke veldig bra teknisk. Jeg slo staven helt til den knuste, svarer Iversen.

Beklaget til Oddvar Brå

Iversen klarte det til slutt.

- Jeg måtte slå staven et par ganger i bakken for å knekke den. Det var på tide med en ny stav.

Da Dagbladet spurte om han har søkt råd hos Oddvar Brå, verdens mest kjente «stavknekker», svarte Iversen:

- Ja, jeg har hatt en del med Oddvar å gjøre siden jeg var på Team Trøndelag. Men jeg tror nok Oddvar vil være skuffet over meg i dag.

- Hans måte å knekke staven på var mer effektiv?

- Ja, men jeg håper at jeg en dag kan komme dit. Dagens prestasjon ville neppe Oddvar ha vært stolt av, svarer Iversen med sitt karakteristiske glimt i øyet.

Hinter om suspekte metoder

Iversen uttalte at han ville stå over morgendagens tremil hvis han vant i dag. Det skjedde bare nesten.

- Nå går jeg strafferenn i morgen. Jeg skulle kun stå over tremila hvis jeg vant i dag. Det var motivasjon for meg på slutten. Jeg ville ikke gå tremila, sier Iversen.

Han brøt Tour de Ski grunnet bihulebetennelse. I comebacket i dag banket han hele verdenseliten utenom Pellegrino.

- Jeg hadde noen tunge dager, men jeg kom meg raskt. Jeg har mine måter å koble av, avslører Iversen.

- Hvilke metoder da?

- Det kan jeg ikke si. Gro Eide er her, sier Iversen til intens latter fra Skiforbundets pressesjef.

- Hvorfor kan du ikke si det?

- Da får jeg bare dårlig forbildestempel. Men jeg har mine ting. Jeg kan ikke si hva. Men det er en så sikker og bankers oppskrift som gjør at jeg ikke blir syk og får gjort det jeg skal.

- Vil du utdype denne hemmelige avkoblingsmåten din hvis du tar gull i Lahti?

- Nei, jeg må ta seks gull i Lahti, hvis jeg skal vurdere å si det.

Reagerer på Klæbo-utspill

Klæbo, som vant prologen og endte på 5. plass i finalen, fortalte Dagbladet at han var godt fornøyd med gjennomføringen, men at formen ennå ikke er på topp.

- Jeg er ikke i form ennå. Den skal være på topp om fire uker, sier Klæbo.

Det får Iversen til å reagere.

- Jeg har skjønt på Klæbo og morfaren at han ikke har vært i form i hele år. Det er interessant. Det er dumt å si at man ikke er i form når man er på pallen, men jeg tør i hvert fall si at jeg er i form. Jeg sier det gjerne ikke selv før renn, men rennene definerer formen din.

Han sier det med et smil om munnen. Iversens humør er på topp. Formen er også bra. Nå ser han optimistisk på fortsettelsen.

Iversens stikk til Northug

- Hva betyr det at du vant prøve-VM i sprinten i Lahti?

- Det betyr mye. Det betyr at jeg vat jeg kan ta gull om ting klaffer. Det er veldig fint å ha med seg. Det er en fin løype som passer meg bra, som heller ikke er så høyt over havet. Da blir jeg gjerne piggere og piggere for hvert heat som går.

Om Petter Northugs verdenscupcomeback i morgen, er imidlertid Iversen skeptisk.

- Det kan bli mørkt og stygt for Petter i morgen. Hvis han er topp 30, blir jeg overrasket i morgen.

- Emil Jönsson sier til Dagbladet han blir skuffet om Petter ikke er topp tre. Hva tenker du om det?

- Haha, det blir jeg også. Men jeg tror ikke han blir det. Jeg tror ikke han har sjanse.

Skuffet Brandsdal tror VM-drømmen ble knust

Eirik Brandsdal hadde kniven på strupen i dagens sprint, men røk ut allerede i kvartfinalen. Det betyr at VM-håpet etter all sannsynlighet er knust.

- Dette er veldig skuffende. Det spørs om det er mulig å vinne nå. Det er ikke sikkert det hjelper om jeg vinner NM, sukker Brandsdal til Dagbladet.

Det samme hinter også sprinttrener Arild Monsen om. Dermed blir trolig disse fem Norges utvalgte på herresprinten i Lahti: Petter Northug, Finn-Hågen Krogh, Emil Iversen, Johannes Høsflot Klæbo og Sindre Bjørnstad Skar.

- Sprintlaget til VM er ikke tatt ut, men det er bare å se på resultatlista det. Det er vanskelig å komme utenom den gjengen du nevner, sier Monsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media