Illsint Johansen taklet Bulgarias trener. Da ble det bråk

- Det var ikke meningen.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Helt på tampen av oppgjøret mot Bulgaria, kastet Stefan Johansen (23) seg ned langs sidelinjen i et forsøk på å holde ballen i spill. I steden for traff midtbanespilleren heller motstanderlagets trener, som gikk kontant i bakken.

I sekundene som fulgte stormet spillere fra begge lag til, og i en kort periode slet kampleder Olegario Benquerenca med å holde kontroll på de mange hissige aktørene.

 - Jeg sklitakler han, men det var ikke meningen, forteller Johansen til Dagbladet, og legger til at situasjonen roet seg fort:

- Vi tok hverandre i hendene like etterpå. Da var det greit.

- Ble irriterrt Det var imidlertid ikke den eneste gangen Johansen viste prov på sitt voldsomme temperament. Flere ganger under kampen kunne man se 23-åringen rope, gestikulere og gi klare direktiver til lagkameratene sine.

Da Bulgaria utlignet til 1-1 på en corner like før pause, kokte det nesten over.

- Jeg ble irritert. Det skal ikke skje. Målet kom rett før pause. Det irriterte meg - men vi klarte å roe oss ned. Vi tok det på en bra måte. I pausen ble vi enige om hva vi skulle gjøre i 2. omgang. Det klarte vi gjennomføre fullt ut. Det var sterkt å komme tilbake, sier Johansen, etter at Håvard Nielsen sikret 2-1-seieren med sin scoring 18 minutter før full tid.

- Naturlig for meg At vardøværingen trøkker til - både kroppslig og verbalt, er dog ikke noe nytt. Det ligger i hans natur som fotballpiller, og fremtoningen har han ikke tenkt til å endre på.

- Jeg vil fortsette å gjøre som i dag. Det ligger naturlig for meg å bidra med både prat og det ene og det andre. Det er bare sånn jeg er som person. Det er litt av det du får med meg.

Mot Bulgaria viste Celtic-spilleren tegn på klasse nærmest umiddelbart. Med mer eller mindre hele banen som arbeidsområde, både løp han, kriget og distribuerte pasninger med utsøkt ro og presisjon gjennom hele oppgjøret.

- Dette var min beste kamp for landslaget. Ting begynner å fungere bra for meg nå. Jeg har gode spillere rundt meg, som hjelper meg. Når jeg fikk ballen, hadde jeg alltid flere pasningsalternativer. Det var godt å få ut denne prestasjonen når det gjaldt som mest.

- Stefan skal ha så mye «kred» for denne kampen. Han var helt utrolig god, skryter Mats Møller Dæhli.

Sammen er duoens neste utfordring Aserbajdsjan på fremmed gress 16. november.

- Vi skal ta tre poeng i den kampen også, slår en lykkelig Johansen fast allerede nå.