Kraftige reaksjoner etter stortap

Illsint Neville: - Det er pinlig. Råttent.

Mange reagerer kraftig etter at Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ble ydmyket av Everton.

RASENDE: Gary Neville, her sammen med sin tidligere manager, Sir Alex Ferguson. Foto: NTB scanpix
RASENDE: Gary Neville, her sammen med sin tidligere manager, Sir Alex Ferguson. Foto: NTB scanpixVis mer

LIVERPOOL / OSLO (Dagbladet): Reaksjonen har ikke latt vente på seg etter Manchester Uniteds smått pinlige tap for Everton i dag.

4-0-nedsablingen er det største ligatapet mot et lag utenfor topp seks på 23 år for United, og Ole Gunnar Solskjærs menn var aldri i nærheten av å true Everton.

Hjemmelaget hadde fullstendig kontroll og det tok 86 minutter før gjestene fra Manchester fikk et skudd på mål. Innen da hadde Richarlison, Gylfi Sigurdsson, Lucas Digne og Theo Walcott for lengst punktert kampen.

- Alt gikk galt fra første fløytesignal. Jeg ønsker å si unnskyld til fansen. De er de eneste med klubblogoen i dag som kan holde hodet høyt. Vi kan ikke det, sa Solskjær til Sky Sports.

- Jeg har ikke ord

Tidligere spillere og eksperter reagerte med vantro etter stortapet.

- Som Manchester United-supporter forstår jeg ikke hva jeg ser her. Jeg har ikke ord. Det er så dårlig, sa den tidligere United-spissen, Louis Saha, til Sky Sports.

Ligamester med Leicester og tidligere fotballspiller, Robert Huth, satte spørsmålstegn rundt valget om å ansette Solskjær så tidlig.

- Manchester United kunne ventet til slutten av sesongen og vurdert alt rundt Solskjær før de tok en avgjørelse. De fikk panikk og tok en stor avgjørelse. Hvem vet om han kommer til å være der neste sesong, fotballen kan være gal noen ganger, uttalte tyskeren til BBC Radio.

Gary Lineker spøkte med at United bør hente tilbake mannen de sparket i desember:

Rasende Neville

Solskjærs tidligere lagkamerat, Gary Neville, jobber for Sky og klarte ikke å holde tilbake følelsene sine etter kampen.

- Det er pinlig å se på noen av spillerne. Jeg er fullstendig rasende.

- Jeg har full tiltro til at Ole gjør det som må gjøres og klubben vil støtte ham. Men jeg må si, den prestasjonen i dag var råtten, tordnet han.

Nevilles kollega, Jamie Carragher, var like nådeløs i sin dom.

- Dette er den verste prestasjonen jeg har sett av et Manchester United-lag siden jeg startet å arbeide for Sky.

Liverpool-legenden ble ansatt i TV-kanalen i 2013.

Paul Ince har flere ganger vært ute å smelt med leppa mot Ole Gunnar Solskjær, og kunne ikke dy seg nå heller.

- Slik Manchester United spiller nå, må du spørre deg om Ole Gunnar Solskjær er riktig mann? Du kan ikke bli ydmyket på Goodison Park på denne måten, sier han til BBC Radio.

Manchester United får muligheten til å rette opp inntrykket allerede på onsdag. Problemet er at det er deres suveren nabo Manchester City som står på motsatt banehalvdel. Det blir en svært tøff test for Solskjærs menn, som fremdeles desperat kjemper for å komme innenfor topp fire i Premier League.