Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lahti-VM i 2017

Illsint Niskanen hudflettet Iversen etter målgang. Avslører ordvalget: - Jeg var rasende

Finnene raser mot Emil Iversen og Norge.

UHELDIG: Emil Iversen hadde det svært tungt etter at han falt fra en mulig gullmedalje på lagsprinten. Bedre ble det ikke av Iivo Niskanens (t.v.) reaksjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UHELDIG: Emil Iversen hadde det svært tungt etter at han falt fra en mulig gullmedalje på lagsprinten. Bedre ble det ikke av Iivo Niskanens (t.v.) reaksjon. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Det så ut til å bli en norsk-finsk gullduell foran tusenvis av elleville finske fans i Lahti. Så skar Emil Iversen inn foran IIvo Niskanen. Det endte med knall og fall for begge parter.

Fiaskoen var et faktum. Både Norge og Finland mistet muligheten til å kjempe om gullet. Det fikk hjemmenasjonen til å rase. Niskanen hudflettet Iversen i målområdet og ropte flere ikke-siterbare banneord og spørsmålet:

«Er du seriøs? Gjorde du virkelig det der?».

«Sorry», svarte Iversen.

Det forteller Yles programledar Laura Arffman til Expressen. Hun sto rett ved siden av ulykkesfuglene da finnen raste.

Niskanens forklaring

Til Dagbladet bekrefter Niskanen utbruddet mot Iversen.

- Ja, jeg var rasende. Vi så alle at det var Iversen sin feil. Jeg følte meg råsterk og tror jeg kunne ha vunnet det gullet. Derfor klarte jeg ikke å holde meg. Jeg måtte bare få det ut. Jeg var skikkelig forbannet, sier Niskanen til Dagbladet.

HÅN: Gullet glapp for Sami Jauhojärvi da norske Emil Iversen kjørte inn i lagkameraten på oppløpet. Nå varsler han krig mot nordmannen. Reporter: Øyvind Godø / Video Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

- Men vi shaket hands i etterkant. Jeg er ikke langsint. Vi er venner igjen nå, sier finnen.

Niskanens stafettmakker Sami Jauhojärvi tror Iversen kortsluttet da han skar foran Niskanen.

- Alle ser på video hvem det var sin feil. Det er en stor skuffelse. Han klarte tydeligvis ikke å tenke klart med laktat. Melkesyre kan gjøre mye rart med hodet ditt, sier den finske veteranen til Dagbladet.

- For meg gir laktat bare positiv energi, men tydeligvis ikke for Iversen. Jeg forsøkte å psyke ut Klæbo før vi skulle gå. Jeg sa: «hør, alle heier på meg».

ALT GIKK GALT: Ingenting gikk som det skulle for Ole Morten Iversen i dagens VM-øvelser. Den svenske landslagssjefen fikk ingen medaljer, og måtte hjelpesløst se på at sønnen Emil Iversen opplevde sitt verste mareritt. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Iversens svar til Niskanen

Emil Iversen var svært langt nede etter uhellet på favorittøvelsen lagsprint.

- Jeg gikk alt jeg kunne ut på sisterunden. Iivo tok innpå. Jeg tenkte at han bør gå rundt meg og ikke på innsiden. Derfor byttet jeg spor. Det var en tabbe. Det var ikke med vilje i hvert fall, sier Iversen til Dagbladet.

- Det er begges feil. Det er veldig risikabelt å angripe noen på innsiden. Jeg var ikke forberedt på det. Han burde heller gått på utsiden. Det er maks bittert. På en skala fra 1-10 er det 11, sier Meråker-gutten og sukker.

Klæbo: - Jeg hadde gjort det samme

Johannes Høsflot Klæbo (20) gikk strålende, men fortvilte etter uhellet.

- Jeg er skuffet. Vi følger planen og går ifra i front selv om det snør. Det er tøft at en ulykke tar fra oss gullet på den måten. Vi kan ikke gjøre noe annet. Vi viser at vi går raskest på ski i dag, sier Klæbo til Dagbladet.

- Jeg hadde nok gjort det samme som Emil i den situasjonen, for vi ble enige om å ikke slippe til noen på innsiden. Det er tøft.

MISTET GULLET: Emil Iversen håper ikke Petter Northug så på at han glapp gullet på oppløpet. Reporter: Øyvind Godø / Video Lise Rafaelsen / DagbladetVis mer Vis mer
SKUFFET: Johannes Høsflot Klæbo er skuffet over at laget mistet gullmedaljen på oppløpet, men tror han hadde gjort akkurat det samme som Iversen. Reporter: Øyvind Godø / Video Lise Rafaelsen / DagbladetVis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media