Illsint Sky-sjef hadde kastet klokka og var klar til å slåss med publikum

Skulle forsvare Froome.

TRANGT OM PLASSEN:  For Chris Froome (gul trøye) og resten av Tour-feltet opp Alpe d'Huez. Foto: NTB Scanpix
TRANGT OM PLASSEN: For Chris Froome (gul trøye) og resten av Tour-feltet opp Alpe d'Huez. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tour de France-vinner Chris Froome fikk virkelig gjennomgå under årets ritt i Frankrike. Briten, som også har kenyansk pass, fikk utallige skjellsord slengt etter seg, ble spyttet på flere ganger og fikk urin slengt etter seg under etapperittet i Frankrike.

Sjokkert sjef Sky-sjef David Brailsford var sjokkert, og friskt i minnet satt alt Sky måtte gjennomgå under Touren både i år og tidligere.

Før den avgjørende etappen opp legendariske Alpe d'Huez, var Brailsford klar til å bruke alle virkemidler for å få sin kaptein trygt opp fjellet.

Over en halv million fans hadde møtt opp når syklistene skulle lide seg gjennom de 21 svingene opp det stupbratte fjellet. Det er akkurat plass til syklistene mellom sykkelentusiastene.

Galskap i praksis.

Klar til å slåss Froome hadde en komfortabel ledelse før fjellet. Komfortabel nok til at han burde sikre sammenlagtseieren hvis han hadde dagen - alt gikk etter planen - og ivrige fans ikke ødela.

Og det siste skulle lagsjef Brailsford sikre:

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Da vi kjørte der i 2013 ble vi sjokkert over det som møtte oss. Og vi visste det kom til å bli verre denne gangen. På lagmøtet før etappen bestemte vi oss at vi måtte forsvare oss. Vi var klare til kamp, sier Brailsford til Daily Mail og indikerer at han var klar til å gi tilskuerne inn for å sikre at sine rytterne kom trygt over.

- Det kommer et tidspunkt hvor du har fått så mye dritt slengt etter deg at du bare tar til motmæle. Jeg hadde kastet klokka og brillene og var «ready to rumble», sier han.

Heldigvis gikk det sånn passelig bra over fjellet for Froome - så vi slapp de scenene som kunne ha oppstått.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer