TRANGT OM PLASSEN:  For Chris Froome (gul trøye) og resten av Tour-feltet opp Alpe d'Huez. Foto: NTB Scanpix
TRANGT OM PLASSEN: For Chris Froome (gul trøye) og resten av Tour-feltet opp Alpe d'Huez. Foto: NTB ScanpixVis mer

Illsint Sky-sjef hadde kastet klokka og var klar til å slåss med publikum

Skulle forsvare Froome.

(Dagbladet): Tour de France-vinner Chris Froome fikk virkelig gjennomgå under årets ritt i Frankrike. Briten, som også har kenyansk pass, fikk utallige skjellsord slengt etter seg, ble spyttet på flere ganger og fikk urin slengt etter seg under etapperittet i Frankrike.

Sjokkert sjef Sky-sjef David Brailsford var sjokkert, og friskt i minnet satt alt Sky måtte gjennomgå under Touren både i år og tidligere.

Før den avgjørende etappen opp legendariske Alpe d'Huez, var Brailsford klar til å bruke alle virkemidler for å få sin kaptein trygt opp fjellet.

Over en halv million fans hadde møtt opp når syklistene skulle lide seg gjennom de 21 svingene opp det stupbratte fjellet. Det er akkurat plass til syklistene mellom sykkelentusiastene.

Galskap i praksis.

Klar til å slåss Froome hadde en komfortabel ledelse før fjellet. Komfortabel nok til at han burde sikre sammenlagtseieren hvis han hadde dagen - alt gikk etter planen - og ivrige fans ikke ødela.

Og det siste skulle lagsjef Brailsford sikre:

- Da vi kjørte der i 2013 ble vi sjokkert over det som møtte oss. Og vi visste det kom til å bli verre denne gangen. På lagmøtet før etappen bestemte vi oss at vi måtte forsvare oss. Vi var klare til kamp, sier Brailsford til Daily Mail og indikerer at han var klar til å gi tilskuerne inn for å sikre at sine rytterne kom trygt over.

- Det kommer et tidspunkt hvor du har fått så mye dritt slengt etter deg at du bare tar til motmæle. Jeg hadde kastet klokka og brillene og var «ready to rumble», sier han.

Heldigvis gikk det sånn passelig bra over fjellet for Froome - så vi slapp de scenene som kunne ha oppstått.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram