TRODDE POENGET VAR SIKRET: Starts Ole Martin Årst jublet for mål før det gikk opp for ham at ballen var dømt å ikke ha krysset linja.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
TRODDE POENGET VAR SIKRET: Starts Ole Martin Årst jublet for mål før det gikk opp for ham at ballen var dømt å ikke ha krysset linja. Foto: Tor Erik Schrøder / ScanpixVis mer

Illsinte Start-spillere omringet dommeren

Mente de utliknet mot RBK på overtid - men var ballen over linja?

||| KRISTIANSAND (Dagbladet): Start - Rosenborg 2-3.

Start-spillerne omringet dommer Tommy Skjerven i raseri etter det siste fløyteblåset på Sør Arena i kveld.

Like før hadde hjemmelaget hatt to avslutninger som gikk via tverrligger og ned mot målstreken - hvorav den ene kan ha vært over.

TV-reprisene ga ingen tydelige svar, noe som kanskje frikjenner dommertrioen til en viss grad. Men for et Start-lag som var bedre enn Rosenborg i store deler av kampen var det tungt å svelge at den siste muligheten ikke fikk redde poeng.

For et effektivt men slitent Rosenborg gjorde kun det som var nødvendig for å vinne over Start, de utnyttet sjansene de fikk med høy kvalitet.

Bola i sentrum
Start tok kommandoen fra start på Sør Arena, uten å skape de store målsjansene de første ti minuttene.

RASTE: Årst diskuterer med linjedommeren.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
RASTE: Årst diskuterer med linjedommeren. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Kampens første store målsjanse kom etter 12 minutter. Espen Hoff fikk et nydelig innlegg fra venstre, men styrte headingen hårfint utenfor.

Christian Bolaños spilte trolig sin siste kamp for Start i kveld, og ga hjemmelaget en fortjent 1-0 ledelse eter 21 minutters spill. han fikk et perfekt skrudd innlegg høyre, og styrte hedaingen perfekt over en sjanseløs Daniel Örlund i RBK-buret.

Men juble gjorde han ikke.

- Han har noen involveringer som er helt utrolige. Han er en kjempeflott spiller. Hvis det var hans siste kamp for oss, så har vi bare gode minner om ham, sier Start-trener Knut Tørum, ifølge NTB.

Prica utliknet
To minutter senere fikk Bolaños muligheten til å øke Starts ledelse til 2-0, men denne gang gikk headingen en meter utenfor stolpen.

Rade Prica fikk RBKs første store målsjanse etter 26 minutter, men hedet rett på Kenneth Høye fra cirka 11 meter.

ETT HØYDEPUNKT: Clarence Goodson reddet Rade Pricas første forsøk på streken, men på returen måtte han gi tapt. Det var 1-1-målet.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
ETT HØYDEPUNKT: Clarence Goodson reddet Rade Pricas første forsøk på streken, men på returen måtte han gi tapt. Det var 1-1-målet. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

En offside-plassert Espen Hoff stusset så ballen i tverrliggeren etter 30 minutters spill, men minuttet senere skulle i stedet Rade Prica sørge for 1-1, etter at Goodson reddet første forsøk på målstreken.

Fem minutter før pause fikk Bolanos en bra skuddmulighet fra 16 meter, men skuddet gikk over.

Hoffs første ligamål
Fem minutter ut i andre omgang fikk Espen Hoff sin første nettkjenning i Tippeligaen for Start (scoret i cupen mot RBK, red. anm.). Han avsluttet et nydelig angrep med å plassere ballen kontant i mål på direkten, utagbart for Daniel Örlund.

Start hadde ballen mest, og skapte de største sjansene også etter at laget tok ledelsen 2-1, men mot spillets gang sørget Markus Henriksen for balanse i regnskapet etter 64 minutters spill.

Trond Olsen la inn fra venstre, og Henriksen bredsidet den ballen i nota - kontrollert.

Drama
Rosenborgs ledermål  i det 75. minutt var praktfullt. Rade Prica headet ballen i en bue over Høie i Start-målet, og sendte RBK i føringen.

Start kjempet hardt for et utlikningsmål i sluttminuttene, og for en en dramatikk!

SENTRAL: Christian Bolaños.
Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
SENTRAL: Christian Bolaños. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix Vis mer

Først gikk ballen i tverrliggeren, og på returen satte Pepa ballen på innsiden av tverrliggeren. Start-spillerne mente ballen hadde passert målstreken, reprisen viste at de muligens hadde rett.

Og det er den situasjonen som vil bli diskutert.

NB! TV 2 melder i kveld at FC København har lagt inn et bud på Christian Bolaños.