Martin Ødegaard

Illsinte

Arsenal avga poeng i et ampert møte med Newcastle.

FRUSTRERT: Martin Ødegaard underveis i kampen mot Newcastle. Foto: NTB
FRUSTRERT: Martin Ødegaard underveis i kampen mot Newcastle. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Arsenal - Newcastle 0-0

Mikel Arteta løp rasende mot fjerdedommer. Arsenal-spillerne omringet dommeren da ballen traff hånda til en Newcastle-spiller inne i feltet på overtid.

- Det er skandaløst, vi skulle hatt to straffer, raser Mikel Arteta til Sku Sports etter kampen.

Han mener også at da Dan Burn holdt Gabriel inne i feltet at Arsenal ble snytt.

- Det koker over, sa tidligere Arsenal-spiller Matthew Upson om sluttminuttene.

I Viaplays studio ble dommer frikjent.

- Det er ikke en clear and obvious feil, konkluderte Pål André Helland.

Men det ble en frustrerende kveld for Arsenal, som misbrukte muligheten til å øke luka på toppen av tabellen til ti poeng ned til Manchester City.

- Det er en suveren kamp. Det var ikke så mye sjanser, og ingen mål, men det var en herlig fight, oppsummerte Brede Hangeland på Viaplay.

Rasende på Ødegaard

Det var høy temperatur på Emirates i første omgang etter at Newcastle hadde ristet av seg Arsenal-presset.

Det haglet med gule kort. Martin Ødegaard var i sentrum for begivenhetene.

Da nordmannen først prøvde å holde igjen Bruno Guimarães før han taklet brasilianeren i bakken ble tilnærmet hele Newcastle-laget rasende.

De omringet dommer, og etter massive protester fikk Ødegaard gult kort. På sidelinja var også manager Mikel Arteta rasende. Med økt temperatur mistet også Arsenal momentumet i kampen, og Joelinton var nære å sende Newcastle i ledelsen like før pause.

STIKK: En Glimt-supporter kom med en oppfording til Martin Ødegaard før pressekonferansen på Aspmyra i forkant av kampen mellom Bodø/Glimt og Arsenal. Reporter: Bård Sørø Olsen Vis mer

- Må roe seg ned

- Arsenal må roe ned litt. Jeg elsker intensiteten, men det går ut over kvaliteten, sier tidligere Arsenal-spiller Matthew Upson på BBC.

Flere av avgjørelsene til dommer Bobby Madley fikk spillerne til å reagere. I andre omgang slo Ødegaard oppgitt ut med armene.

ILLSINTE: Granit Xhaka og Martin Ødegaard protesterer heftig mot dommer Andrew Madley. Foto: NTB
ILLSINTE: Granit Xhaka og Martin Ødegaard protesterer heftig mot dommer Andrew Madley. Foto: NTB Vis mer

- Jeg vil ikke si at det er et mareritt for dommeren, men han har rotet det til for seg selv med en del avgjørelser, mente Upson på BBC.

Arsenal gjenopptok presset etter pause, men Newcastle forsvarte seg strålende, og drøyde tid til Arsenal-spillernes frustrasjon.

- Man må frustrere dem. Arsenal er et skikkelig godt lag, og de fleste forventet Arsenal-seier. Det er flere måte å vinne på, i dag håndtere vi kampen godt, oppsummerer Newcastles Dan Burn til Sky Sports.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer