VANT: Men i kvartfinalen ble Krijukov, til høyre, slått av Sondre Turvoll Fossli. I finalen var russeren helt overlegen på det siste stakestykket.
Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix
VANT: Men i kvartfinalen ble Krijukov, til høyre, slått av Sondre Turvoll Fossli. I finalen var russeren helt overlegen på det siste stakestykket. Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpixVis mer

- I'm back!

Krijukov staket ned de norske sprinterne.

(Dagbladet): Det ble en veldig rød, hvit og blå finale i slottsprinten i Stockholm i dag. Fire nordmenn tok seg til finalen, og viste nok en gang at klassisk sprint beherskes best av norske skiløpere. 

Samtlige ni nordmenn gikk videre fra prologen. Til sammenligning var det bare én svenske som tok seg videre på hjemmebane, og bare franske Baptiste Gros og russiske Krijukov var med i finalen. Det var likevel nok til å tukte nordmennene.

Det så lenge ut til å bli en ren stakesprint for gutta i Stockholm, men Sondre Turvoll Fossli gikk som eneste i finalen med festesmørning. Det lyktes han godt med i semifinalen også, og dermed var det spenning i finalen. 

De med glatte ski staket som uvær bortover flatene i Stockholm, og dermed ble Turvoll Fossli akterutseilt. 

Og til slutt sto den gamle olympiamesteren Nikita Krijukov igjen på toppen av seierspallen etter å ha staket ned både Ola Vigen Hattestad og Petter Northug opp den siste motbakken. 

- I'm back, sa Krijukov like etter målgang. 

En gang var han kjent som verdens beste staker, og med løpet i dag viste han at han kanskje fortsatt er det. 

- Jeg er veldig glad for å være tilbake, og å stå på pallen igjen, sier Krijukov i seiersintervjuet på stadion. 

• Sindre Bjørnestad Skar røk ut i semifinalen. 

• Pål Trøan Aune, Timo Andre Bakken, Eirik Brandsdal og Even Northug røk alle ut i kvartfinalene.  Det gjorde også verdenscupleder Federico Pellegrino, men han leder fortsatt sprintcupen klart.