«Image - vel, jeg har to gull»

Johann Mühlegg tror ikke han har mistet heltestatusen til tross for dopingavsløringen. - Jeg har da to gull, sier Mühlegg.

Tre dager etter at IOC avslørte tyskspanjolen holder Mühlegg fast på at han er uskyldig. Han nekter for at han har gjort noe ulovlig.

- Jeg har ikke brukt doping, jeg vet ikke hvor dette kommer fra.

- Alt jeg har gjort er å spise mye. I tillegg har jeg tatt vitaminer og mineraler for å få tilbake energi og for å bli sterkere, sier Mühlegg i et intervju med spanske El Pais.

Mühlegg testet positivt på NESP. Dette stoffet kom på markedet så sent som i oktober, men Mühlegg avviser at han har spekulert i at NESP ikke kunne spores i en dopingtest allerede.

Han har ingen forklaring på hvorfor han testet positivt, men antyder at det kan ha vært en feil med kontrollen i Salt Lake City.

- Det som er sikkert er at laboratoriet og kontrollsystemet i Salt Lake City er helt annerledes enn andre steder, sier Mühlegg.

Tyskspanjolen virker ikke flau over dopingavsløringen når den spanske avisa prøver å sette Mühlegg opp etter veggen.

- Plutselig mistet du imaget som helt. Hvordan føles det?

- Image - vel, jeg har to gull, sier Mühlegg.

- Men de er begge mistenkelige?

- Jeg har passert alle kontrollene. Dette er den første jeg ikke har bestått. Og det er to gull jeg har vunnet. Og det har ikke vært kontroller bare i forbindelse med disse medaljene, det har vært mange før det - både blod- og urintester.

- Tror du Spania har mistet troen på deg?

- Nei.

«Juanito» - som han er kjent som i Spania - er tydelig ikke helt oppdatert på hva som har skjedd med de russiske jentene, men avviser at hans sak er lik deres.

- Det er ikke det samme. Lazutina sto ikke på hemoglobintesten før løpet og hun fikk ikke gå. Når det gjelder Danilova, så vet jeg ikke, sier Mühlegg.

SÆR I KOSTEN? - Alt jeg har gjort er å spise mye, sier dopingavslørte Johann Mühlegg. <p><br><hr size=1 noshade><br><br clear=all><p>