- Imaget mitt er veldig skadet av dette

Dansk avis beskyldte Arvesen for doping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Danske B.T la i dag ut en sak på sine nettsider som mer enn antydet at Kurt Asle Arvesen hadde uregelmessige tall etter en av etappene av Giro d\'Italia i mai.

Artikkelen ble fjernet fra avisens nettsider, og nå rykker avisa ut med en beklagelse.

"Bt.dk skrev tidligere i dag at en navngitt CSC-rytter hadde avgitt prøver som viste tegn på doping. Det er ikke korrekt", skriver avisa.

CSC er kjent for antidopingsarbeidet sitt. Da Arvesen vant en etappe i årets Giro d\'Italia ble han testet både før etappestart, etter etappen, og dagen derpå.

- Det er fortvilende å være syklist om dagen. Det virker som om hvem som helst kan skrive hva som helst uten å ha noe dekning for det, sier Arvesen til Dagbladet.no.

Han krysset nettopp målstreken i dagens etappe av sykkelrittet Ster Elektro, og fikk beskyldningene fra B.T servert av rådgiver Geir Kamsvåg.

- Imaget mitt er helt klart utrolig skadet av dette. Først ble jeg forbannet, men nå er det bare å flire av det, sier Arvesen.

Eresfjordingen har bestemt seg for å bli i Bjarne Riis\' CSC, men skal snart forhandle om ny kontrakt med profflaget. Derfor kommer beskyldningene fra den danske avisa ekstra ubeleilig.

BESKYLDT FOR DOPING: Kurt Asle Arvesen, her i samtale med Thor Hushovd, ble beskyldt for doping av en dansk avis. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet
BESKYLDT FOR DOPING: Kurt Asle Arvesen, her i samtale med Thor Hushovd, ble beskyldt for doping av en dansk avis. Foto: Daniel Sannum Lauten, Dagbladet Vis mer

- Det eneste som er sikkert er at vi skal saksøke han journalisten. Jeg regner med det går greit, siden de har innrømt at det har blitt gjort en feil, sier Arvesen.

CSC-pressesjef, Brian Nygaard avviste tidligere i dag at noen som helst av rytterne på laget har urent mel i posen.

- Det er svært problematisk med udokumenterte beskyldninger av denne typen. Sykkelrytterne til CSC er blant de som blir testet mest. Hadde det vært noe mistenkelig ville det blitt avdekket, sa Nygaard til TV2.

- Imaget mitt er veldig skadet av dette

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer