BRA INNSATS: Mads Østberg ble nummer to, og Andreas Mikkelsen (bildet) ble nummer fire i Fafe sprintrally. Foto: AP Photo/Paulo Duarte / NTB Scanpix
BRA INNSATS: Mads Østberg ble nummer to, og Andreas Mikkelsen (bildet) ble nummer fire i Fafe sprintrally. Foto: AP Photo/Paulo Duarte / NTB ScanpixVis mer

Imponerende norsk innsats i Fafe sprintrally

To norske blant de fire beste.

Mads Østberg ble nummer to og Andreas Mikkelsen nummer fire i showrallyet, som var opptakt til Rally Portugal.

Dani Sordo vant showrallyet ett sekund foran Østberg. Mikkelsen var tilfreds med fjerdeplass i debuten som Volkswagen-fører, selv om han tapte sjansen til tredjeplass da han snurret i siste heat.

- Dette var en unik erfaring, og hårene på kroppen står fortsatt. Publikum var helt utrolige. Jeg hørte publikumsbrølene gjennom all motorstøyen i bilen, og ved det store hoppet var det som i skihopp, der publikumsbrølet løfter deg gjennom luften, sa Mikkelsen.

Fafe Rally Sprint er et svært populært arrangement, og noen sov i telt flere dager for å få de beste plassene. Den 6,34 kilometer lange løypa inneholder blant annet et spektakulært hopp.

Sordo i Citroën seiret med 3.39,3 i finaleheatet, akkurat ett sekund foran Østberg i Ford. Martin Prokop (Ford) ble nummer tre. Mikkelsen på fjerdeplass var slått med 17 sekunder.

Sprintrallyet samlet 29 deltakere, ni av dem i WRC-biler.

Mikkelsen og kartleser Mikko Markkula var tilfreds med debuten i sin nye bil.

- Nå ser jeg virkelig fram til Rally Portugal og VM-debuten for Volkswagen Motorsport. Det er et av de tøffeste løpene i sesongen, og jeg har ikke råd til å gjøre noen feil, for vi ønsker å komme til mål, sa Mikkelsen.

Han ble i 2008 den yngste som har tatt VM-poeng da han 17 år og 233 dager gammel tok 5.-plass i Rally Sverige. De to siste årene satset han på IRC-serien og vant den sammenlagt både i 2011 og 2012, men nå er han tilbake i VM-sirkuset.

Rally Portugal starter torsdag.

(NTB)