Imponerende skøyteteknikk

VANG (Dagbladet): Da Frode Andresen skøytet inn til bronse på NM-femmila i går, imponerte han alle med sin skøyteteknikk. Spesielt i motbakkene var Andresen rå. - Men på flatene er jeg for dårlig. Kanskje ikke så rart med mine spikerbein, sier Frode Andresen.

Skiskytteren er som vanlig nøktern i omtalen av seg sjøl. Det er ikke Torgeir Bjørn, som er en av Norges fremste eksperter på skøyteteknikk i langrenn. Han var imponert av skiskytteren i går.

- Frode er god, men ikke finslepen. I motbakkene er han like god som Dæhlie og Alsgaard, men han mangler litt kraft i de flate partiene, sier Torgeir Bjørn til Dagbladet.

Fellesøkter

Bjørn er høyaktuell som ny skøyte-trener for landslaget. I går foreslo han overfor Frode Andresen at de beste skiskytterne og langrennsløperne burde ha felles treningsøkter før neste sesong.

- Andresen/Bjørndalen kunne helt sikkert lært Alsgaard/Dæhlie mye om teknikk i motbakker, mens skiskytterne kunne lært noe av spesialistene på teknikk i lett terreng, mener Bjørn.

Frode Andresen synes ideen om fellestrening er god.

-Jeg kunne godt tenkt meg det. Men det blir opp til de ansvarlige å ta et initiativ til å få det til, sier Frode Andresen.

På slep

I går viste Andresen ryggen til et kobbel av såkalte «spesialister». Sterke friteknikere som Kristen Skjeldal og Anders Eide ble raskt tatt igjen av skiskytteren. Resten av løpet hang de bare på slep.

- Jeg er litt skuffet over at jeg måtte dra hele tida. Hadde jeg fått mer drahjelp, kunne jeg kanskje vunnet, sier Andresen.

Kristen Skjeldal forklarer hvorfor det ble slik.

- Jeg hang jo bare bak Frode som et slips. Vi greide rett og slett ikke å gå fortere enn ham på grunn av dårlige ski, sier Skjeldal.

- Hva synes du om skøyteteknikken hans?

- Kjempefin. Han går nydelig. Likevel, ikke til forkleinelse for dem som havnet på pallen, så var nok det spesielle føret en viktig årsak til at det ble en noe overraskende resultatliste.

  • Milslukeren Erling Jevne var blant de mange som brøt i går. Han pakket sammen da han lå håpløst bak teten etter 25 kilometer. Jevne mente han hadde så elendige ski at det ikke var vits i å fullføre.

per.angell.berntsen@dagbladet.no

BRØYTET VEI: Frode Andresen slepte med seg et kobbel av langrennsspesialister på gårdagens NM-femmil. Han ledet lenge, men måtte nøye seg med bronse til slutt.