Imponert etter Sir Alex-møte

Henning Berg til Dagbladet: - Det er fortsatt trykk i stemmen hans.

FERIEN OVER: Henning Berg og Stabæk starter opp igjen treninga etter ferien i dag. Foto: Tore Ulrik Bratland
FERIEN OVER: Henning Berg og Stabæk starter opp igjen treninga etter ferien i dag. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Stabæk-trener Henning Berg (49) fulgte i går treninga til det norske fotballandslaget på Ullevaal. Norge møter Romania i EM-kvaliken fredag.

Berg har lagt bak seg noen feriedager der han blant annet var på Old Trafford i forbindelse med 20-årsjubileet til Champions League-finalen i 1999. Etter å ha fått kampen 26. mai på avstand, sier den tidligere United-midtstopperen:

- Det var gøy å se gutta igjen. Vi diskuterte, tullet og fleipet i garderoben.

Ikke minst lot han seg imponere av Sir Alex Ferguson (77). Eks-manageren virker å være tilbake for fullt etter hjerneblødningen i mai i fjor. Mange fryktet det kunne være slutten for trenerlegenden.

- Ferguson holder koken etter litt sykdom. Det var trykk i stemmen hans fortsatt. Han visste hva han skulle si, og holdt et fint foredrag før kampen. Det var kult, forteller Berg til Dagbladet.

I GOD FORM: Sir Alex Ferguson (til høyre) holder koken i en alder av 77 år. Til venstre: Steve McClaren. Her fra kampen mellom veteranene til Manchester United og Bayern München nylig. Foto: NTB scanpix
I GOD FORM: Sir Alex Ferguson (til høyre) holder koken i en alder av 77 år. Til venstre: Steve McClaren. Her fra kampen mellom veteranene til Manchester United og Bayern München nylig. Foto: NTB scanpix Vis mer

Både han, Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen var med i jubileumskampen mot Bayern München. Manchester United vant 5-0 og gjentok bedriften fra 1999 med seier. Den gang ble Solskjærs 2-1-scoring helt på tampen avgjørende. Det har gjort ham til en Old Trafford-legende.

Stor interesse

Med Solskjær tilbake i klubben som manager, er det ekstra mange nordmenn som følger med United. Ikke minst fikk klubben mange fans under epoken med David Beckham (1993-2003) og de norske spillerne med blant andre Berg.

- Det var bare fryd og gammen, sier den nåværende Stabæk-treneren om gjenforeningen.

- Beckham var i storform. Og Ferguson var der. Det står bra til. Han blir ikke noe yngre. Men hodet, stemmen og gnisten er der fortsatt.

Sir Alex trente klubben fra 1986 til 2013 med ubeskrivelig suksess. Etterpå har United vært et lite kaos - med vekslende managere og blandede resultater.

OLD TRAFFORD: Henning Berg var en av flere skandinavere som var med å spille «legendekampen» mellom Manchester United og Bayern München. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Inntektene fra 20-årsjubileet gikk til fattige mennesker i Manchester. Nettopp dette bidro til å gjøre det til en fantastisk dag, mener Berg.

- Hele greia ble en kjempesuksess, erklærer han.

- Ble det en bankett med tidligere lagkamerater etterpå?

- Ja, det ble en liten samling. Men vi er blitt såpass gamle nå at vi ikke holder koken så lenge. Vi holdt ut litt lenger i gamle dager.

- Hva tenker «gamlegutta» om Solskjær som manager?

- Alle vet hva Ole Gunnar står for. Uansett om han er trener i United eller ikke, har han respekt i gruppa.

GODE KOMPISER: Henning Berg og David Beckham under jubileumskampen på Old Trafford i mai. Foto: NTB scanpix
GODE KOMPISER: Henning Berg og David Beckham under jubileumskampen på Old Trafford i mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

Berg fortsetter:

- Ole har en stor jobb foran seg. Men han er i en god posisjon, fordi det er en kul jobb å ha. Det er en klubb med bra ressurser, og det er mulig å få til mye. Det er en klubb som har lyst til å komme tilbake. Så vet vi at det er press og trykk i denne jobben som alle andre jobber.

- Han og United avsluttet sesong negativt. Han er kanskje ekstra avhengig av en god start neste sesong?

- Men det blir viktig for Manchester City og Liverpool også. Du kan ikke ta hvileskjær. I Premier League er det trykk fra første stund.

På utgående kontrakt

Selv er Berg tilbake på Stabæk-feltet mandag etter ferien. Kontrakten med klubben går ut etter sesongen og den er enda ikke forlenget. Stabæk ligger nest sist i Eliteserien, men har to-tre hengekamper på grunn av U20-VM.

Om kommunikasjonen med styret sier han:

- Vi har en god dialog og vet hvor vi har hverandre. For meg er det jobbing på vanlig måte. Det handler om å få laget best mulig og å vinne flest mulig kamper. Da slipper vi å havne i kvalik som i fjor. Det er en tøff situasjon.

PS: Tre dager etter Romania-kampen fredag spiller Norge mot Færøyene i Torshavn. Se tabellen i gruppa her.