Imponert over debutantene

Tre debutanter gledet Åge Hareide mest: Petter Vaagan Moen, Trond Erik Bertelsen og Henning Hauger.

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no)

Mexico - Norge 2-1.

- Og det gleder meg voldsomt, sier Norges landslagstrener til Dagbladet.no. - Det er akkurat slike typer vi er på jakt etter - disse gutta vil garantert skape større konkurranse om å komme på laget.

Vednstrekanten Petter Vaagan Moen åpnet kampen sentralt og viste defensive kvaliteter ingen visste han hadde. Gang på gang skapte han gode brudd gjennom iherdig og oppoforende jobbing. Og det var også Branns nye 10-millioner-mann som fant Ole Martin Årst i bakrommet før Tromsø-spissen ga Norge 1-0.

Akkurat slik Åge Hareide vil ha det.

- Petter var glitrende defensivt, sier Hareide. - At han ikke lyktes med alt med ball gir jeg årstida og banen skylda for. Men han var der hele tida og så ut til å orke hele veien inn.

- Han gjorde en debut som imponerte meg.

Og det samme gjorde FFK-backen Trond Erik Bertelsen.

TI MANN PÅ LAGBILDET: Magne Hoseth var syk før avspark, og holdt bare ut én omgang. Han mistet lagbildet på grunn av et magetrøbbel. Foto: Scanpix/Epa
TI MANN PÅ LAGBILDET: Magne Hoseth var syk før avspark, og holdt bare ut én omgang. Han mistet lagbildet på grunn av et magetrøbbel. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Han har stor fart og blir ikke fraløpt, sier Norges landslagstrener. - Samtidig er han så sterk i kroppen at han ikke blir vippet bort i dueller. Og hjertet hans er like stort _ han vil noe hele tida.

- Trond Erik er en flott type for framtida.

Da Magne Hoset forsvant med magevondt i pausen ble Raymond Kvisvik flyttet inn i den hengende spissrollen. Samtidig ble Petter Vaagan Moen flyttet ut på sin vante venstrekant. Og inn på sentral midtbane kom Henning Hauger.

Til den tredje sterke debuten.

- Du ser at han vil vinne fotballkamper, sier Hareide. - Og så er han tøff og sterk nok til å ta alle dueller. Og det er sånne typer jeg er på jakt etter _ gutter med stål i seg. Og jeg fant tre mann i denne kampen.

At Norge tapte 1-2 tre minutter før slutt irriterte ikke Åge Hareide veldig mye. Det er januar, det er lenge siden spillerne har vært i kamp og derfor er terskelen for kritikk lavere enn normalt. Men en ting var som vanlig _ Norges effektivitet.

Den er fortsatt for dårlig.

- Vi hadde fire sjanser og scoret på den som nesten ikke var en sjanse i det hele tatt, sier Hareide. - Det har med ferdigheter å gjøre. Og det må alle norske spillere øver på.

- Eller for å si det på en annen måte; kanskje jeg må begynne å ta ut folk som setter ballen i mål.

IMPONERTE SJEFEN: Petter Vaagan Moen, debutan og Brann-spiller.
IMPONERTE SJEFEN: Trond Erik Bertelsen, debutant og FFK-back.