Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Imponert Scheie: - Kan ikke huske å ha sett så komplett Mexico-lag

GODE: Hirving Lozano og Chicharito var toneangivende da Mexico tok en velfortjent seier mot Sør-Korea. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB scanpix
GODE: Hirving Lozano og Chicharito var toneangivende da Mexico tok en velfortjent seier mot Sør-Korea. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/NTB scanpix Vis mer
  • Sør-Korea - Mexico 1-2 (0-1)

Et seint kremmerhus fra Son Heung-min var ikke nok. Mexico fortsatte storspillet fra åpningskampen mot Tyskland og har festet grepet om gruppe F. Laget har vært blant de mest imponerende etter at nesten samtlige lag har spilt to oppgjør i VM.

- Mexico har vært i to kvartfinaler i VM tidligere, men jeg kan ikke huske å ha sett så komplett Mexico-lag som gjennom disse to kampene, sa NRKs ekspert Arne Scheie i pausen.

Det endret seg ikke i andre omgang, for mot Sør-Korea gjennomførte nemlig Mexico nok en praktkamp. Mexico kontret når muligheten bød seg, men kontrollerte samtidig store deler av oppgjøret med ballen i laget.

- Jeg er veldig imponert over hvordan Mexico har variert spille når de har fått muligheten til det, sa NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

Målene kom fra de to erfarne stjernene Carlos Vela og Javier «Chicharito» Hernández, men det var igjen målscoreren mot, Tyskland Hirving Lozano som kanskje var Mexicos mest imponerende spiller.

Kantspilleren fra PSV skapte sjanser både for seg selv og lagkamerater og var en håndfull for mye for Sør-Koreas høyreback, som stadig måtte ty til ulovlige midler for å stoppe 22-åringen som ble hvilt de siste 20 minuttene.

Lozano var nemlig blant spillerne som fikk føle på sørkoreanernes aggresjon. Koreanerne lagede helt 21 frispark i oppgjøret og fikk fire gule kort, og det kunne enkelt vært delt ut flere.

Forsiktig start

Kampen startet med at begge lagene ønsket å ta motstanderen i ubalanse

Hwang Hee-chan dro seg nydelig til dødlinja og la inn på bakre hvor høyreback Lee Yong ventet umarkert. Men Hirving Lozano gjorde en strålende defensiv jobb, ofret alt og rakk akkurat fram før Lee skulle sette ballen i mål.

Begge lagene søkte etter bakrom og hadde Chicharito og Son liggende helt på offsidegrensen hver gang en mulighet for brudd var til stede.

Ny straffe

Kampen bølget fram og tilbake og Mexico skapte den neste farligheten. Lozano nådde akkurat ikke fram på et farlig innlegg, men Mexico holdt oppe presset, vant igjen ballen og Guardado kom på et sugende løp inn i feltet. Hans forsøk på innlegg stoppet i armen til Jang Hyun-soo, som skled inn med armen over hodet.

Dommer Mazic fra Serbia pekte direkte på straffemerket. Carlos Vela ventet ut keeperen og løftet ballen enkelt i det tomme hjørnet fra straffemerket og sendte Mexico i ledelsen.

Det var den 14. straffen som har blitt tatt så langt i mesterskapet, den åttende uten innblanding fra VAR.

Lette etter bakrom

Den tidligere Arsenal- og Real Sociedad-spilleren var igjen involvert da han helt uten press satte fart inn fra venstrekanten og spilte til Layún. Høyrekanten skjøt på direkten, men fikk ikke presset skuddet under tverrliggeren fra 16 meter.

Son Heung-min var Sør-Koreas store angrepsvåpen. Tottenham-spilleren viste ved flere anledninger at han er langt raskere enn Mexicos stopperpar.

Sør-Koreas største muligheter kom da 25-åringen havnet i løpedueller med stopperne etter lange pasninger i bakrom.

Mexico scoret etter kontring

Sør-Korea måtte fram for å ha et fortsatt håp om avansement.

Ki forsøkte et skudd fra skrått hold og Ochoa måtte gi retur på det harde skuddet, men var rask til å plukke den opp selv.

Cho Hyun-woo måtte også i aksjon i åpningskvarteret av den andre omgangen. Keeperen reagerte flott og var oppe i eget kryss for å slå unna et godt skudd fra Guardado.

Det ble et herlig oppgjør i Rostov hvor begge lagene kastet spillere i angrep og gikk etter scoringer.

Ikke overraskende kom kampens andre scoring etter en kontring.

Sør-Korea skrek etter et frispark da Ki mistet ballen til Herrera, men Mexico utnyttet situasjonen til det fulle, ga ballen til Lozano som skred framover og spilte gjennom Chicharito. West Ham-spissen dro av Jang med sitt første touch og var litt heldig da han skjøt ballen i bakken og den spratt forbi Cho og i mål.

Det var Chicharitos 50. mål i den mexicanske landslagstrøya.

Kremmerhus tenner lite håp

Med kvarteret igjen ble Sør-Korea servert en gylden mulighet til å redusere. Mexico-legenden Rafa Marquez hadde kommet inn fra benken for å tette igjen bak, men ga i stedet vekk ballen til Hwang.

Han forsøkte å hælsparke ballen til en Son som hadde hatt åpent mål, men pasningen ble akkurat for upresist og flere mexicanske forsvarere kom til og fikk til slutt ryddet opp.

Mexico virket å ha få problemer med å dra ut tempoet av kampen og styre inn til en komfortabel seier.

To og et halvt minutt på overtid tente Son imidlertid et lite håp om avansement for koreanerne. Et nydelig skudd med venstrebeinet fra 18 meter føk inn i lengste hjørne bak Ochoa og gjør at Sør-Korea «bare» har to ettmålstap.

Med en knapp tysk seier mot Sverige i kveld og seier mot tyskerne i siste kamp, lever det fortsatt et lite håp for Sør-Korea om å gå videre.

- FANTASTISK FOTBALL: Bendik Hareide mener det kun var marginer som gjorde at Åge Hareide ikke lyktes med det norske landslaget. - Vi spilte en fenomenal fotball folk kanskje har glemt litt. Video: Nicolai Delebekk Vis mer