Imponerte i gammel svømmedrakt

Alexander Dale Oen.

OL-håpet Alexander Dale Oen svømte sikkert inn førsteplassen på 50 meter bryst herrer under NM i langbane i Hamar torsdag. Han greide distansen på 27,83 sekunder, selv i gammel drakt.

Selv uten den mye omtalte, og lenge etterlengtede, høyteknologiske LZR-svømmedrakten, gjorde Oen en overbevisende innsats. Hordalandsgutten svømte inn et helt sekund før Alexander Hetland fra Bærum som tok andreplassen.

- Jeg er fornøyd. Det gikk ganske kjapt, selv i gammel drakt. Men den high tech-drakten handler mye om det psykiske. Det er mannen i drakten som gjør jobben, sier Alexander Dale Oen til NTB.

Ved siden av Oen, svømte Norges to kvinnelige svømmehåp, Sara Nordenstam og Ingvild Snildal, også inn solide plasseringer.

Nordenstam tok en soleklar seier i 400 meter medley for kvinner med tiden 4,48,72. Rett etter gikk hun og kapret andreplassen, og ny personlig rekord, i 100 bryst for damer.

- Denne konkurransen har vært et egoboost. Det var godt for selvtilliten å ta personlig pers og andreplass på 100 bryst som ikke egentlig er disiplinen min, sier Nordenstam til NTB. Nå skal hun ta fatt på det kraftige hardkjøret fram mot OL i Beijing i august.

Snildal tok førsteplassen i 200 meter fri damer, og hun kapret førsteplassen i 50 meter rygg damer.

En annen hordalending som utmerket seg var Gard Kvale. Kvale har forhåpninger om å komme med i OL-troppen og må bevise under NM. Torsdag tok han norgesrekord og førsteplass i 200 meter individuell medley.

Imponerte i gammel svømmedrakt

(NTB)

I GODT SLAG: Måneden før OL i Beijing viser Alexander Dale Oen gode takter under NM. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX
I GODT SLAG: Måneden før OL i Beijing viser Alexander Dale Oen gode takter under NM. Foto: PHIL NOBLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer