Imponerte igjen

Arsenal kom til Ewood Park uten flere av stjernene sine. Men det var nok til å reise hjem fra Blackburn med tre poeng.

LONDON (Dagbladet): -  Det var tungt og varmt, sier Morten Gamst Pedersen etter 0- 1-tapet.

-  Vi var best i første omgang, men da de fikk mål to minutter før sidebytte, ble det tungt, legger Gamst Pedersen til.

-  Hva gjør du nå framover mot VM-kvalifiseringskampen mot Moldova?

-  Vi har spilt kamper søndag, onsdag og lørdag. Akkurat nå er jeg fryktelig sliten. Men det er i fri i morgen. Så blir det rolig trening mandag og tirsdag. Jeg drar onsdag, og da er jeg klar til å gi full gass mot Moldova.

Ikke reservelag

Arsenal stilte i Blackburn uten Fredrik Ljungberg, Thierry Henry, Robert Pires og Dennis Bergkamp. Flere av klubbens lovende unge spillere fikk i stedet sjansen.

-  Men det er feil å si at Arsenal spilte med reserver i dag. Du spiller med det laget du har, sier Gamst Pedersen, som ble kåret til lagets beste spiller.

Blackburn hadde spilt sju kamper på rad uten tap før gårsdagens møte med Arsenal. Neste kamp i serien blir borte mot Manchester United (2. april). Deretter møter laget mer likeverdige motstandere.

-  Det er de kampene som er de viktigste nå. Det er bonus for oss å ta poeng mot storlagene. Arsenal er et av dem, men det gikk ikke, sier Gamst Pedersen.

Blackburn-spissen hadde sin beste sjanse på en heading i første omgang, som Arsenals Jens Lehmann tok.

-  Det er marginer det er snakk om. Hadde jeg fått den i hjørnet, ville det kunne blitt mål, sier Gamst Pedersen.

Skulle ikke spilt

Om en måned spiller disse to lagene semifinale i FA-cupen. Da stiller Arsenal med spillerne som sto over i dag. Oppgaven blir tøff for Morten Gamst Pedersen og hans lagkamerater i Cardiff 16. april.

-  Det blir en annen kamp med andre spillere, men det er alltid godt å vite at du kan slå dem, sier Arsenals Arsène Wenger.

Arsenals Robin van Persie vendte nydelig mot venstre, lurte av Brad Friedel i Blackburns mål og scoret i åpent mål i 43. minutt. Van Persie ble sendt av banen med rødt kort mot Southampton for en måned siden, nå fikk han sjansen og ble både matchvinner og Man of the Match.

-  Det var ikke meningen at han skulle spille. Sånn er fotballen full av tilfeldigheter. Han brukte sjansen godt i dag, men trenger å vise det samme ti til femten ganger til, sier en tydelig tilfreds Arsenal-trener Arsène Wenger etter kampen.

UTEN POENG: Morten Gamst Pedersen var Blackburns beste spiller, men mot Arsenal og Lauren ble de blåhvite poengløse hjemme på Ewood Park.
MATCHVINNER: Arsenals Robin van Persie blir gratulert av Mathieu Flamini og Lauren.