Imponerte italienerne

Italias landslagssjef delte ut ros til Norge. Og italienske media oppdaget en ny stjerne i John Carew. De slår fast at det norske landslaget blir en av de farligste outsiderne i fotball-EM.

For to måneder siden vant Italia 2-0 over en annen sterk EM-nasjon, Portugal. Men ifølge Dino Zoff var det italienske spillet bedre i går - tross tap for Norge.

- Norge var en mye bedre motstander, og kampen her holdt et høyere nivå enn møtet med Portugal.

- Vi spilte faktisk ganske bra, selv om vi fikk problemer med Norges langpasningspill, mente den italienske landslagssjefen.

Som et monster

Da spillerne kom ut av garderoben etter kampen, var de alle sammen enige om at de nettopp har møtt en motstander som hører med i europatoppen.

- Norge blir en vanskelig motstander for enhver i EM. Laget har flere spillere med ekstreme kvaliteter, sa forsvarsspilleren Fabio Cannavaro.

Imponerte Maldini

- Han store spilleren (John Carew, red.anm.) var veldig god. Han imponerte meg, sa Italias kaptein Paolo Maldini etter kampen.

Maldini virket ikke så veldig lei seg for tapet, men innrømmer:

- Vi liker ikke å tape, så vi er skuffet. Norge har gode sjanser i EM. Dere kan vinne hele mesterskapet, sier Maldini, som tror Sverige er lettere å spille mot enn Norge.

Den erfarne Parma-stjernen var fortsatt kraftig imponert over John Carew:

- Da han slo til og scoret seiersmålet, hadde jeg følelsen av å ha møtt et monster som jeg hadde null sjanse på å få tak i akkurat da, kommenterte Fabio Cannavaro.

TV-selskapet RAI som overførte kampen, vurderte Carew som banens beste spiller.

Etablert

Kommentatoren i Italias største sportsavis La Gazzetta dello Sport sier til Dagbladet at han vil fortelle sine lesere at Norge har fått større spillemessige kvaliteter.

- Norge er blitt bedre i det offensive spillet.

- Kampen i dag var et nytt bevis på at dette laget nå har etablert seg blant Europas beste fotballnasjoner, mente La Gazzettas kommentator.

Manglet mottrekk

Superstjernen fra Juventus, Alessandro Del Piero, kom inn på midtbanen etter pause. Også han mente Norge var en svært ubehagelig motstander:

- Vi fikk aldri ordentlig tak på midtbanen. Norge spilte med lange og høye baller.

- Det visste vi om på forhånd, men greide likevel ikke å gjøre noe effektivt mottrekk mot det, sa Alessandro Del Piero som for øvrig er overbevist om at det italienske midtbanespillet blir bedre i EM.

Landslagskaptein Paolo Maldini var selvtilliten selv - også etter nederlaget.

- Det er helt normalt at vi taper den siste privatkampen før et mesterskap.

- Men i EM blir det helt andre boller, var kapteinens optimistiske utsikt.

BARE VENT! - I EM blir det helt andre boller, forsikret Italias kaptein Paolo Maldini etter kampen i går.