Imre (10) om drømmemøtet: - Jeg var veldig nervøs

Fikk møte sjakkhelten da Carlsen spilte ny remis.

BRYNE (Dagbladet): Ti år gamle Imre Ødegård fikk ta det første trekket i partiet mellom Sergej Karjakin og Magnus Carlsen. Det relativt kjedelige oppgjøret endte med remis allerede før to timer var passert.

For unggutten Imre var det derimot utrolig spennende å få åpne partiet mellom de to sjakkgigantene.

- Jeg var nervøs for å gjøre feil, men det gikk heldigvis bra, sier Ødegård til Dagbladet.

STORT ØYEBLIKK: Ti år gamle Imre Ødegård fikk ta det første trekket i partiet mellom Sergej Karjakin og Magnus Carlsen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
STORT ØYEBLIKK: Ti år gamle Imre Ødegård fikk ta det første trekket i partiet mellom Sergej Karjakin og Magnus Carlsen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer

- Hvordan var det å ta det første trekket?

- Det var veldig kjekt. Jeg fikk hilse på Magnus også, sier Ødegård, som ikke har noen planer om å vaske hendene på en stund.

For det er ingen tvil om hvem som er det store forbildet. Han heter Magnus Carlsen. Et forbilde Imre drømmer om å bli like god som en dag i framtiden.

MÅTTE TENKE: Verdens tredje beste spiller, Aleksandr Gritsjuk, sto en periode og kikket på partiet til landsmannen Karjakin og Carlsen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet.
MÅTTE TENKE: Verdens tredje beste spiller, Aleksandr Gritsjuk, sto en periode og kikket på partiet til landsmannen Karjakin og Carlsen. Foto: Joachim Baardsen / Dagbladet. Vis mer

- Jeg spiller fotball også, men jeg ønsker å satse på å bli profesjonell sjakkspiller, forteller 10-åringen fra Varhaug.

Dagens sjette parti av Norway Chess ble spilt i fabrikklokalene til Aarbakke i Bryne. Carlsen spilte med sorte brikker, og derfor var ikke en ny uavgjort noen krise mot fjorårets vinner av superturneringen.

• NB! Se hva Magnus Carlsen tenker om partiet mot Sergej Karjakin og mulighetene for å vinne Norway Chess i videovinduet øverst i saken.