Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I sorg etter landslagskeeperen druknet: - Hun døde altfor tidlig

Fatim Jawara, keeper for Gambias kvinnelandslag i fotball, døde forrige måned i et forsøk på å krysse Middelhavet og skape seg et nytt liv i Europa.

DRO FRA LIBYA: Den gambiske keeperen var i en båt på vei fra Libya til Europa da det gikk galt.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DRO FRA LIBYA: Den gambiske keeperen var i en båt på vei fra Libya til Europa da det gikk galt.  Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter en av hennes tidligere trenere overfor nyhetsbyrået AFP.

19-åringen var om bord på en båt som fikk problemer på ferden fra Libya til Europa. Hun er en av flere enn 3300 migranter som har mistet livet i Middelhavet i år, ifølge tall fra Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Jawara debuterte for Gambias kvinnelandslag i en treningskamp mot et skotsk lag for ett år siden og reddet blant annet et straffespark.

- Hun døde altfor tidlig, men hun vil bli husket for sine gode prestasjoner på banen, sier Chorro Mbenga, som var i trenerteamet for Gambias J17-landslag og kjente Jawara godt.

Hun skal ha forlatt hjemlandet i september for å krysse Sahara og ta seg til Libyas kyst, der mange afrikanske migranter prøver å ta seg til Europa.

- Vi er i sorg nå. Dette er et stort tap for landslaget og hele nasjonen, sier Gambias fotballpresident Lamin Kabba Bajo til AFP.

Gambia er en av Afrikas minste nasjoner med om lag 1,8 millioner innbyggere, men gambiere er ifølge IOM den fjerde største gruppen av migranter som ankommer Italia.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!