TØFFERE KONKURRANSE: Morten Gamst Pedersen kan få en rekke nye rivaler hvis den indiske investoren overtar Blackburn. Foto: AFP/Greg WOOD
TØFFERE KONKURRANSE: Morten Gamst Pedersen kan få en rekke nye rivaler hvis den indiske investoren overtar Blackburn. Foto: AFP/Greg WOODVis mer

Inder vil gi Blackburn en milliard til nye spillere

Forhandler om kjøp av Gamstens klubb.

||| (Dagbladet): Blackburn vant ligaen i 1995 etter at klubbens rike onkel, Jack Walker, finansierte Kenny Dalglishs stjernelag.

Nå er en ny riking på vei inn i Blackburn, indiske Ahsan Ali Syed.

Blackburn bekrefter på sin hjemmeside at klubben har hatt samtaler om et oppkjøp med Western Gulf Advisory (WGA), Syeds selskap.

Ifølge nyhetsbyrået PA vil 36-årige Syed spytte inn nærmere en milliard kroner - øremerket spillerkjøp for manager Sam Allardyce.

Vil hjelpe Big Sam Syed sier til The Sport Briefing at han vil få fart på kjøpet av klubben, fordi overgangsvinduet stenger om bare to uker.

- Jeg skal jobbe hardt for å fullføre handelen, slik at jeg får frigjort midler for å hjelpe Big Sam å kjøpe noen gode spillere, sier den Bahrain-bosatte inderen.

Han bekrefter også overfor BBC Lancashire at han vil forsterke stallen, og ikke er ute etter å tjene penger på klubben. Samtidig ønsker han å bygge ut Ewood Park.

- Det er alltid positivt når andre viser interesse for noe en har stort hjerte for. Jeg tror de aller fleste Blackburn- fans synes dette er spennende, sier Bjarte A. Bakke, leder i Blackburns norske supporterklubb.

Vil bruke 2,8 milliarder Syed akter sette av 2,8 milliarder til de blåhvite, det skal dekke kjøpet og slette klubbens gjeld. I tillegg skal den summen inneholde mellom 750 millioner og én milliard kroner til spillerkjøp - fordelt over flere år.

- Akkurat nå har Big Sam gjort en fantastisk jobb med begrensede midler. Hvis ressursene blir større er jeg sikker på at han kan utføre underverk, sier WGA-eieren.

På sikt ønsker Syed å få Blackburn inn i Champions League, men det er et punkt langt ute i 15-årsplanen han har lagt for lancashireklubben.

- Foreløpig nøyer vi oss med å bygge et solid grunnlag for laget, slik at klubben kan holde seg i Premier League.

Imponerer supporterne Alt sammen høres meget bra ut for supporterleder Brekke.

- Jeg er imponert over kommunikasjonen hans. Den har vært veldig smart. Han fokuserer på ord som alle fotballfans er glad i, lidenskap. Og han vil bli sett på en supporter og ikke som investor som vil tjene penger, sier Bakke.

Syed sier han har vært en Blackburn-supporter de ti siste årene, men har aldri vært på Ewood Park. Forretningsmannen oppgis å være arving til en formue på nesten 50 milliarder, skriver Daily Telegraph.

Dersom inderen spytter inn en milliard i Blackburn før overgangsvinduet stenger har han brukt omlag like mye som Manchester City - bare i sommer.  Citys Abu Dhabi-eide eierselskap ADUG  har totalt finansiert lyseblå stjerner for tre milliarder kroner.

Ikke alle oppkjøpte klubber har like gode erfaringen med nye eiere.

- Det som er viktig å se hva som har skjedd med andre klubber der eksterne investorer har kommet inn, som for eksempel Portsmouth. Det er et sorgens eksempel. Men det er ingenting som tyder på at den type ting vil skje i Blackburn, sier supporterlederen til Dagbladet.

STOLER PÅ BIG SAM: Syed tror Blackburn-sjef Sam Allardyce er rett mann til å investere millarden på nye spillere. Foto: AP/Tim Hales
STOLER PÅ BIG SAM: Syed tror Blackburn-sjef Sam Allardyce er rett mann til å investere millarden på nye spillere. Foto: AP/Tim Hales Vis mer