Inder vil skape akefeber i hjemlandet

Den indiske akeren Shiva Keshavan har ikke akkurat vært i fokus i OL, men han håper å skape interesse for vinterlekene i hjemlandet.

Han er ikke blant de raskeste i akebakken, men i optimisme er det få som kan matche 20-åringen som er eneste OL-deltaker fra verdens nest folkerikeste nasjon.

- Gjennom sport kan du gjøre hjemlandet ditt kjent i verden. Etter innsatsen min her håper jeg at India skal bli kjent for noe mer enn problemene i Kashmir, sier Keshavan.

Han endte på 33. plass i akekonkurransen, slått av vinneren Armin Zöggeler med over sju sekunder. Ikke så mye å skryte av, kanskje, men likevel håper Keshavan at innsatsen hans er blitt lagt merke til i hjemlandet.

Misfornøyd

- Jeg er misfornøyd med kjøringen min. Kanskje hadde jeg en liten sperre i hodet fordi jeg ønsket så mye å kjøre fort. Men dette er OL, og det er fantastisk å konkurrere her, sa inderen etter at akekonkurransen var over.

Han begynte med aking da det internasjonale akeforbundet kontaktet skoler i India under en rekrutteringsoffensiv. Siden han var den eneste på sin kostskole som kom fra et fjellområde, ble han utpekt til å få en gratis innføring i sporten. Han ble hektet, og OL-debuterte som 16-åring i Nagano.

Italiensk hjelp

Den nye OL-mesteren Zöggeler har fattet interesse for den unge indiske akeren, som får lov til å trene med det italienske laget.

- Armin hjelper meg mye. Han gir meg råd om hvilken linje jeg skal velge, og når jeg gjør feil så forteller han meg om det, sier Keshavan, som studerer i Firenze.

- I år er OL blitt TV-overført til India for første gang. Jeg håper at mange har sett meg i akebakken, og at jeg skal få sponsorer slik at jeg kan satse mot OL i 2006. Dessuten håper jeg folk i India nå har fått øynene opp for aking, slik at interessen for sporten blir stor i hjemlandet mitt, sa Shiva Keshavan.

(NTB)

AMBASSADØR: Indiske Shiva Keshavan ønsker at indere skal få øynene opp for vinter-OL.