Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Inderlig synd på Ola

Karl Petter Løken føler med sin venn og tidligere lagkamerat.

I 1993 satt de sammen i spillerutvalget i Rosenborg og kritiserte Nils Arne Eggen. I dag er Karl Petter Løken og Ola By Rise fortsatt gode venner, og Ola får varm støtte fra sin tidligere lagkamerat.

- Ola er en god venn av meg. Jeg har følt med ham i det siste, det har vært mye unødvendig press, sier «Kalle» Løken til Dagbladet.no.

- Ola har det tøft

Den tidligere høyrebacken er kritisk til hvordan uroen har fått lov til å vokse i grullgrossistens rekker.

- Det som er litt uvanlig, er all uroen internt. Det har skapt utrygghet i en periode det er viktig at det er ro i og rundt laget. Det er viktig å ikke skape usikkerhet når man spiller i CL og kjemper om seriegullet.

- Samtidig må man være så ærlig å si at prestasjonene ikke har vært gode nok.

- Hvordan tror du Ola har det nå?

- Ola er en fornuftig kar, men det er klart han har det tøft. Det skulle bare mangle. Jeg unner ham ikke dette her på noen måte.

- Vanskelig med venner

- Hvem mener du bør ta over RBK nå?

- Det er for tidlig å spekulere i. Men et interessant poeng, er at det kan medføre problemer å ansette venner i en sånn jobb. Ola og Rune Bratseth er jo gode venner - de har vel kjent hverandre i 20 år. Knut Thorbjørn Eggen er jo et naturlig valg, men du vil få den samme problemstillingen da. Jeg tror heller ikke dette har vært lett for Rune.

- Mener du Rune Bratseth burde gått ut og støttet Ola mer aktivt?

- Når man blir stilt direkte spørsmål om hvordan spillet har vært, så kan du ikke ljuge. Men det er langt derfra til ikke å gi støtte. Det er viktig at de som har ansvaret for det sportslige, inkludert Bratseth, tar ansvar. Så han har jo også kritisert seg sjøl.

- Tror du Ola har hatt full tillitt i spillergruppa?

- Det vet jo ikke jeg. Ola og jeg var jo i spillerutvalget i 93 da det stormet. Det kan hende at han kjenner igjen noe fra den gang.

- Ingen som er opptatt av Rosenborg synes dette har vært morsomt. Spesielt ikke når venner av meg er direkte involvert. Så kan man spørre seg om det har blitt en umulig jobb å være trener i Rosenborg. De leder tross alt fortsatt Tippeligaen og spiller i Champions League, selv om spillet har vært dårlig i det siste.

- Uansett om det var riktig eller ikke riktig avgjørelse, så synes jeg inderlig synd på Ola nå, sier Løken.

I GAMLEDAGER: Karl Petter Løken ledet Rosenborg til cupgull i 1992 som kaptein. Nestemann ut til å få medalje er keeper Ola By Rise.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media