UTESTENGT: Indiske idrettsutøvere er utestengt fra framtid deltagelse i OL. Dette bildet er fra årets sommer-OL i London. Foto: REUTERS/Mike Blake
UTESTENGT: Indiske idrettsutøvere er utestengt fra framtid deltagelse i OL. Dette bildet er fra årets sommer-OL i London. Foto: REUTERS/Mike BlakeVis mer

India er utestengt fra OL

Generalsekretær mistenkt for bestikkelser.

India er utestengt fra Den internasjonale olympiske komité (IOK) på grunn av uregelmessigheter rundt valget av ny generalsekretær.

IOK mener at valget ikke har foregått slik det olympiske charteret foreskriver, og resultatet er at IOK-styret bestemte seg for å utestenge Indias olympiske komité fra organisasjonen. Avgjørelsen ble tatt på et møte i Lausanne tirsdag.

Det var bare én kandidat til stillingen som generalsekretær, Lalit Bhanot. Han har til gjengjeld vært fengslet og er mistenkt for bestikkelser i forbindelse med Samveldelekene i New Delhi i 2010.

Abhey Singh Chautala er valgt til ny president i Den indiske olympiske komiteen. Han sier han ikke har hørt fra offisielt hold innen IOK at India er utestengt.

- Dersom dette stemmer er det feil og ensidig, og vi vil møtes onsdag for å diskutere hva vi skal gjøre videre, sier Chautala i en kommentar.

En utestengelse fra IOK betyr at indisk idrett ikke vil motta økonomiske midler fra IOK, og landet blir også utestengt fra OL og begivenheter i relasjon til OL. Det vil også bety at indiske utøvere ikke kan delta i framtidige OL under sitt eget lands flagg, men det er en mulighet for at de kan være OL-deltakere under det olympiske flagget.

(NTB)