Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Indisk golftrener i turbankrangel på flyplass

- Har aldri vært utsatt for noe liknende.

KRENKET: Jeev Milkha Singh (høyre) sin golftrener Amritinder Singh føler seg dårlig behandlet etter gjennomgang i sikkerhetskontrollen i Italia.Foto: SCANPIX/AFP/TIM SLOAN/
KRENKET: Jeev Milkha Singh (høyre) sin golftrener Amritinder Singh føler seg dårlig behandlet etter gjennomgang i sikkerhetskontrollen i Italia.Foto: SCANPIX/AFP/TIM SLOAN/ Vis mer

Den indiske golfspilleren Jeev Milkha Singhs trener, Amritinder Singh, følte seg krenket da han ble bedt om å ta av seg turbanen på en italiensk flyplass.

Han skulle reise fra Milano til Palermo sammen med spilleren sin før sist helgs European Tour, men det toppet seg da treneren av sikkerhetsmessige grunner ble bedt om å ta av seg turbanen på vei gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen i Milano.

- Jeg ble utsatt for en personlig fornærmelse og har aldri vært utsatt for noe lignende tidligere, sier Amritinder Singh. Han forteller at på andre flyplasser har sikkerhetsfolkene kontrollert turbanen hans ved hjelp av en detektor.

- Å ta av meg turbanen føles for meg som å kle av meg i full offentlighet. Dette fortalte jeg sikkerhetsfolkene. Jeg ba dem også se i passet mitt, for å sjekke at jeg var en sportstrener, men ingenting hjalp, sier en oppgitt Singh.

- Jeg sa til dem at det ikke var sikkerhetssjekk, men direkte trakassering når de ba meg ta av turbanen, forteller inderen oppgitt.

Nå håper Singh at landet hans tar opp denne saken med internasjonale myndigheter, slik at han - og andre indere - slipper å bli utsatt for noe lignende igjen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling