Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Indisk gullvinner anklaget for voldtekt og for å være mann

Pinki Pramanik har vunnet flerfoldige gull som kvinne.

(Dagbladet): Tidligere gullvinner i Asia-lekene Pinki Pramanik er arrestert av politiet i India, anklaget for voldtekt, melder BBC.

Pramanik konkurrerte hele karrieren som kvinne, men da hennes samboer anmeldte henne for gjentatte voldtekter, beskyldte hun også Pramanik for å egentlig være mann.

Undersøkelser viste senere at Pramanik har både kvinnelige og mannlige kjønnsorganer, skriver Times of India.

- I anmeldelsen står det at den kvinnelige idrettsutøveren virkelig er en mann, og at hun har bodd med den fornærmede i flere måneder under lovnad om ekteskap. Dette har hun senere gått tilbake på, sier en talsmann for politiet.

Samboeren skal ha oppsøkt politiet onsdag, og anklaget Pramanik for gjentatte ganger å ha tvunget seg til sex.

Pramanik nektet først å gjennomgå medisinske tester for å avgjøre kjønn, ettersom hun etter eget utsagn har gjennomgått en rekke slike tester i idrettskarrieren.

Pinki Pramanik la opp som idrettsutøver etter en bilulykke for noen år siden, men har hatt stor suksess på friidrettsbanen i Asia.

Hun har flere medaljer fra Asia-lekene og Samvelde-lekene, og tok blant annet tre gull på 400 meter, 800 meter og stafett i 2006.

Medaljene står i fare dersom det konkluderes med at Pramanik i sportens øyne skulle konkurrert som mann.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media