MOT SLUTTEN? Spekulasjonene rundt Henning Bergs framtid i Blackburn tiltar etter et nytt tap.
Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo  / NTB scanpix
MOT SLUTTEN? Spekulasjonene rundt Henning Bergs framtid i Blackburn tiltar etter et nytt tap. Foto: Vegard Grøtt / Propaganda Photo / NTB scanpixVis mer

Indisk storavis varslet Bergs avgang

Krisesamtaler i India etter nytt tap.

Siste: Lancashire Telegraphs Rovers-reporter Andy Cryer melder på Twitter at sparkingen vil offentliggjøres i løpet av svært kort tid.

(Dagbladet): Heller ikke i går klarte Blackburn å skaffe manager Henning Berg seier nummer to i nordmannens regjeringstid, da Middlesbrough ble for sterke på Riverside Stadium.

Fattige seks poeng er det blitt på ti kamper under Berg. Nå kommer rapportene om at han ikke får flere.

Lokalavisa Lancashire Telegraph skriver at Henning Berg kan bli løst fra kontrakten allerede i dag, etter at de indiske eierne holdt krisesamtaler etter kampslutt i går kveld, en kamp de fulgte direkte fra hjemlandet.

Klubbrådgiver Shebby Singh vil ikke kommentere saken, men Times of India hevder å ha fått bekreftet at Henning Bergs tid er over.

- Vi har ikke gjort det bra, og vi har tapt poeng og kamper ganske ofte. Jeg vil rykke opp, sier Venky's-direktør Balaji Rao til avisa.

Mark Hughes skal være favoritt til å ta over jobben.

En bombe
I Norge blir talsmann for Blackburns Norske Supporterklubb, Morten Solberg Helgerud, overrasket dersom Berg får sparken allerede nå.

- Han har tatt over et lag som ikke er hans, og umiddelbart tenker jeg at han skulle få januarvinduet til å forme laget litt med sine egne spillere. Hvis Henning Berg skulle miste jobben i dag, så syns jeg det er en bombe. Det er også ufortjent, han bør i hvert fall få fram til februar/mars. Men skjer det, så må det være fordi de har en stor kandidat klar, som de heller vil gi januarvinduet, sier Helgerud, som anser Mark Hughes som en slik kandidat.

- Det er jo også sånn at om en manager ikke får resultater over et visst antall kamper, så må man gjøre noe. En seier på ti kamper er elendige tall, og tabellen lyver aldri. Men i de første kampene under Henning var det flere man fort kunne vunnet, man var veldig nære, og sånn var det også i går, sier supportertalsmannen til Dagbladet.

Skuffet
Henning Berg fikk jobben i slutten av oktober, og ledet sin første Blackburn-kamp 3. november.

I går var det vanskelig motstand i Middlesbrough, men Berg var likevel skuffet etter tapet.

- Vi spilte mot et godt lag. De hadde ikke mange sjanser, vi hadde flere gode, men vi fikk ikke målene vi trengte, sa han etterpå.

- Vi er skuffet over resultatet, men det var en ny kamp vi ikke hadde trengt å tape om du ser på prestasjonen og sjansene, mente nordmannen.

Julebordbråk
Før jul ble det bråk da flere aviser skrev at Berg stormet ut av klubbens julebord etter å ha blitt bedt om å opptre med parykk og maske på scenen.

- Etter middagen ble jeg spurt om å gå til scenen, og det gjorde jeg med glede. Jeg trodde jeg ville bli stilt et par spørsmål eller kanskje være dommer i en konkurranse. I stedet ble jeg bedt om å gjøre ting som ikke var riktig for meg å gjøre som manager med tanke på ligaposisjonen og formen vi er i. Jeg ville ikke gjøre det, og gikk tilbake til bordet mitt, sa Berg om episoden.

Trenerne Eric Black, Iain Brunskill og Bobby Mimms står også i fare for å måtte forlate Ewood Park, ifølge lokalavisa.

Blackburn ligger på syttendeplass i Championship, for tiden åtte poeng bak Watford på siste opprykkskvalikplass, og syv poeng foran nedrykksplass.

Henning Berg har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser