Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Indiske medier hyller Anand: - Carlsen fikk smake sin egen medisin

Utliknet VM-kampen.

SJANSELØS: Det ble tydelig klart at Vishy Anand i dag aktet å revansjere søndagens tap. Magnus Carlsen ble tidlig presset, og indiske medier mener nordmannen fikk smake sin egen medisin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SJANSELØS: Det ble tydelig klart at Vishy Anand i dag aktet å revansjere søndagens tap. Magnus Carlsen ble tidlig presset, og indiske medier mener nordmannen fikk smake sin egen medisin. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Magnus Carlsen måtte til slutt gi tapt i VM-kampens tredje parti i dag, da utfordreren Vishy Anand tvang ham i kne med en meget godt forberedt åpning.

Anand vant dermed sitt første parti mot nordmannen på fire år, og indiske medier feirer det de kaller en bragd.

Egen medisin Hindustan Times trekker fram at Anand var upåvirket av tapet på søndag, og at forberedelsene hans var ekstremt gode.

«En Anand med masse selvtillit gjorde en rekke raske trekk, og fikk raskt Magnus ut av balanse. På et tidspunkt var Carlsen over en halvtime bak på klokka. Det virket som om Anand spilte lynsjakk, og at dette gjorde Carlsen bekymret.»

Znews India omtaler Anand som «Den indiske sjakkongen», og The Times of India mener spillet til Anand kunne minne om noe nettopp Carlsen gjør når han virkelig er i slag.

«Anand beholdt momentet uten å gjøre noen feil, og fortsatte å presse i nærmest 'Carlsensk stil'. Han ga nordmannen en smak av sin egen medisin.»

Smilte Magnus Carlsen la heller ikke skjul på at utfordreren hadde forberedt seg godt da han møtte til pressekonferansen etter partiet.

- Han var veldig godt forberedt og spilte godt. Jeg kunne spilt bedre, men det var vanskelig. Jeg prøvde bare å klamre meg fast. Jeg ble definitivt overrasket, jeg kan fortelle deg såpass, sa Carlsen.

Anand selv vartet opp med noe som ikke akkurat er hverdagskost. Han smilte, og det er tydelig at selvtilliten er tilbake hos «Tigeren fra Madras».

- Jeg er veldig godt fornøyd, sa han.

Se hele partiet her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling