Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Indiske stormestere mener Anand spiller på Carlsens premisser

- Han må spille nye trekk.

SPILLER PÅ CARLSENS PREMISSER: Indiske stormestere mener Anand må slutte å spille på Carlsens premisser, og nekte nordmannen å ta spillet inn i sluttfasen så tidlig som han gjør. Foto: FIDE
SPILLER PÅ CARLSENS PREMISSER: Indiske stormestere mener Anand må slutte å spille på Carlsens premisser, og nekte nordmannen å ta spillet inn i sluttfasen så tidlig som han gjør. Foto: FIDE Vis mer

(Dagbladet): Etter fire strake partier som endte med remis, har Magnus Carlsen rystet Viswanathan Anand med to seiere på rappen.

Det ser langt på vei ut til å ha demoralisert den regjerende verdensmesteren.

Nå har flere av indias beste sjakkspillere bestemt seg for å komme med råd til nasjonens håp før det er for sent.

- Ukjent territorium Hovedstyrken til Carlsen er sluttspillet, den fasen av spillet hvor mange av brikkene er byttet ut og brettet er åpent. Stormester Pendyala Harikrishna mener Anand må vente lenger før han lar spillet gå så langt.

- Jeg vil foreslå at Anand forbereder seg psykisk på å spille nye trekk, og ikke ta spillet inn i sluttfasen frivillig. Som jeg ser det bryr ikke Magnus seg om å ta spillet over i ukjent territorium. Det er til hans fordel, sier han ifølge New Indian Express.

Harikrishna har selv spilt seks partier mot Carlsen tidligere. Fire ordinære partier, og to med bind for øynene. Av de ordinære partiene har de begge vunnet ett, mens to endte uavgjort. Med bind for øynene vant Carlsen ett, mens det andre endte med remis.

Han tror at Anand prøver å utnytte sin store styrke som er planleggingen og åpningen, men at Carlsen tvinger spillet videre så raskt han kan.

- Etter å ha kartlagt hva Anand forbereder, spiller Magnus solid og går raskt inn i sluttfasen, sier Harikrishna.

- Ikke umulig Avisen har også snakket med en annen stormester som foretrekker å være anonym. Han sier, i likhet med stormester Daniel King, at Anand ser sliten ut mot slutten av partiene.

- Anand ser ut til å være under psykisk press i tillegg til presset fra Carlsen på brettet. Mesterens åpningsstrategier fungerer bra, men mot slutten blir han sliten.

Harikrishna sier seg enig i at det ser mørkt ut for Anand som ligger to poeng under etter at halvparten av partiene er spilt, men vil på ingen måte si at alt er tapt.

- Dersom Anand vinner det neste partiet, som han fort kan gjøre da han spiller hvit, er det fortsatt kamp. Det er en vanskelig oppgave å vinne etter to tap, men ikke umulig.

PRESSET: Etter to strake tap begynner det å se vanskelig ut for Anand å forsvare VM-tittelen mot Magnus Carlsen. Foto: FIDE
PRESSET: Etter to strake tap begynner det å se vanskelig ut for Anand å forsvare VM-tittelen mot Magnus Carlsen. Foto: FIDE Vis mer