Individualisten Ronaldo mot maskineriet Spania

- Det blir en fantastisk kamp.

ONE MAN SHOW? Spania møter en Cristiano Ronaldo i storform når Portugal står på motsatt banehalvdel i kveld. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/NTB scanpix
ONE MAN SHOW? Spania møter en Cristiano Ronaldo i storform når Portugal står på motsatt banehalvdel i kveld. Foto: AP Photo/Vadim Ghirda/NTB scanpixVis mer

Følg Spania-Portugal i vårt livestudio fra 20.45!

(Dagbladet): Portugal går nok til kveldens semifinale stinne av selvtillit med det forrige møtet mellom lagene friskt i minnet. Til tross for at Spania stilte med toppet lag ble de et par nummer for små for nabolandet som ikke ga seg før det stod hele 4-0 på resultattavla i vennskapskampen for halvannet år siden.

Fotballkommentator Kasper Wikestad holder Spania som knappe favoritter, men han tror at Portugal kan overraske.

- Det blir en fantastisk kamp mellom to naboer i kveld. Portugal har hatt et enormt overtak på spania de siste 10 årene (Portugal har blant annet vunnet to av de siste tre oppgjørene). Samtidig så er Spania verdens beste lag på papiret. Laget slipper jo ikke inn mål. Slik jeg ser det er Spania knappe favoritter, men den spanske stilen står godt til Portugal. Portugal har skikkelig gjennombruddskraft med spillere som Ronaldo, Moutinho og Nani. Spania skal passe seg for uheldige balltap, for jeg har ikke sett maken til kontringslag når Portugal er på topp. Problemet for Portugal er at det neste er umulig å ta fra spanjolene ballen, sier Wikestad til Dagbladet.

Kasper Wikestad kommenterer kamper fra den hjemlige portugisiske ligaen, men med unntak av noen få spillere er det stort sett utenlandsproffer som bærer den portugisiske drakta under mesterskapet.

- Det er nesten ikke hjemlige spillere i den portugisiske førsteelleveren. Du har João Moutinho og Silvestre Varela som spiller i Porto, ellers er det mange som spiller utenlands. Du har også en Nelson Oliveira som ikke scorer mål for Benfica, han har ikke overbevist når han har kommet innpå og fått sjansen, sier Wikestad.

Ikke så store favoritter Spania er nokså store favoritter hos de fleste bookmakere i kveld. Kasper Wikestad er ikke enig i at Spania er så store favoritter som mange vil ha det til.

- Spania er best på papiret. De taper knapt og vinner stort sett alle kamper. De er regjerende EM- og VM-mestere. De vant alle kampene i kvalifiseringen til mesterskapet, og spilte bare en uavgjort i gruppa. Portugal har hatt litt problemer, de tapte blant annet generalprøven mot Russland. I mitt hode er forskjellen på lagene mindre enn hva som blir sagt. Jeg ville ikke satset hus og hjem på Spania iallefall, sier Wikestad.

Det er nok mange som mener at det handler om individualisten Cristiano Ronaldo mot maskineriet Spania i kveld. Dette er et syn Wikestad deler.

- Ja, det er litt slik. Det er ikke noe tvil om det. Men Portugal er sterke på mange områder. De har kanskje de beste offensive backene i mesterskapet i João Pereira og Fabio Coentrão. Det er kanskje bare Philipp Lahm som er bedre enn Pereira. Laget har også et ekstremt stopperpar i Pepe og Bruno Alves, i tillegg til en god keeper i Rui Patricio. Det er en god rollefordeling på midtbanen med Miguel Veloso, João Moutinho og Raul Meireles som fyller rollene sine perfekt. Laget mangler en skikkelig spiss. Så har du Ronaldo da som kan gjøre det alene. Han gjør ting som ingen andre kan. Han virker å være i sin aller beste form for tiden, sier Wikestad.

- Hvem håper du går seirende ut av duellen i kveld?

- Jeg har blitt veldig glad i portugisisk fotball de siste årene. De har hatt kule spillere opp igjennom som Eusebio, Paulo Futre og Luis Figo. Det ville vært fryktelig gøy om Portugal tok et trofé. Spania har jo vunnet alt. Samtidig ville det svidd enormt for Spania om laget skulle gå på en smell mot naboen Portugal, sier Wikestad som kommer med et resultattips helt til slutt:

- 1-1 og Portugal videre etter straffesparkkonkurranse.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 231521157


Varnish cache server