Ine Wigernæs spent på FIS

Antidoping Norge dropper ankesaken mot Ine Wigernæs. Men hun tør ikke slippe jubelen løs før hun har møtt det internasjonale skiforbundet (FIS) i namsretten i morgen.

- Jeg hadde tenkt å invitere alt som kan krype og gå av pressefolk i Norge til å være med på gjennomgangen på mandag og tirsdag, men nå får jeg ikke sjansen til det, sier en lettet, men avventende Ine Wigernæs til Dagbladet.

Få minutter tidligere fikk hun vite at ankesaken mot henne er trukket. Hun testet positivt for koffein under NM 30. mars i år, men ble frikjent av Domsutvalget.

Påtalenemda i Antidoping Norge mente det ikke var noen grunn til å opprettholde anken mot Wigernæs etter at Anita Valen ble frikjent forrige uke for liknende anklager.

Nå slipper Wigernæs å møte i ankesaken neste uke.

- Det skal bli fint å gå på ski nå, og så håper jeg FIS får med seg dette raskt, sier Wigernæs.

Møter FIS i namsretten

FIS utestengte Lyn-løperen fra alle konkurranser som kunne gi FIS-poeng etter at Antidoping Norge anket frifinnelsen. Wigernæs var tatt ut til å gå åpningsrennet i verdenscupen på Beitostølen, men fikk ikke gå. Det mener Wigernæs og hennes advokat Gunnar Martin Kjenner er uholdbart. I morgen møtes partene i namsretten for å hindre at FIS i framtida ikke overstyrer norske dopingavgjørelser.

- Det er litt stilig. Det vi gjør er å forsvare selvdømmeretten og Antidoping Norge. At det er den som må gjelde, sier Wigernæs.

Kan ikke svare for andre

I går skrev Aftenposten om utstrakt bruk av koffeinpiller i landslagsmiljøet og blant de mannlige utøverne i Wigernæs' egen klubb på slutten av 90-tallet. Forrige uke skrev idrettslege Ove Austgulen en kronikk om hvor hårreisende det var at Valen og Wigernæs ble frikjent. Men Wigernæs lar ikke ryktene eller synsingen gå inn på seg.

- De som ikke kjenner meg, saken min eller lovverket, pakker jeg bare inn i en sekk og glemmer. Jeg er et levende bevis på at ting ikke er så lett, kroppen er individuell.

At det skal ha vært utstrakt bruk av koffeintabletter i Lyn, stiller Wigernæs seg uforstående til.

- Hva skiforbundet holdt på med må de svare for selv. Hva guttene i Lyn drev med, vet jeg ingenting om, sier hun.

I helga er det Norgescuprenn på Lillehammer. Der stiller en frikjent og rennsugen Wigernæs.

- Neste gang jeg snakker med deg, er det fordi jeg har gått fort på ski, sier Wigernæs.